Аджика без варіння із слив і часнику
Аджика з слив – це дуже оригінальна і пікантна закуска, з допомогою якої можна здивувати гостей і домочадців. Сливи для цього рецепта обов’язково потрібно брати з кислинкою, а часник – з насиченим ароматом. Перець краще всього підійде червоний, хоча і зелений не зіпсує смак страви. Видалити з нього насіння не рекомендується, адже саме в них найбільше гостроти.
Інгредієнти:
- 2 кг слив;
- 3 гострих перцю;
- 200 г часнику;
- 200 г цукру;
- 2 ст. л. солі;
- 2 ст. л. томатної пасти.
Спосіб приготування:
- Сливи промити і гострий перець, видалити плодоніжки, сливові кісточки та інші зайві деталі.
- Гострий перець подрібнити і сливи в блендері, потім протерти через сито, щоб не залишилося шкурок.
- Додати в загальну тарілку подрібнений в часникодавці часник.
- Заправити аджику томатною пастою, посолити і посипати цукром, перемішати.
- Баночки простерилізувати і налити в них аджику, накрити кришками.
- Відразу подавати до столу або ж ще раз простерилізувати повні банки для тривалого зберігання.