Аджика без варіння із зелених помідорів і петрушки на зиму
У цьому рецепті використано багато різних приправ і спецій. Якщо раптом у вас під рукою не виявиться будь-якого інгредієнта з їх числа, не варто засмучуватися. Просто приготуйте аджику без його участі – вона все одно вийде смачною і ароматною. Від конкурентів цю закуску відрізняє приємний зеленуватий колір, за рахунок якого вона буде дуже пікантно виглядати на столі.
Інгредієнти:
- 0,5 кг зелених помідорів;
- 1 пучок петрушки;
- 2 головки часнику;
- 3 гострих зелених перцю;
- 3 щіпки сушеного кропу;
- 2 щіпки сушеної кінзи;
- 2 щіпки орегано;
- 2 щіпки сушеного базиліка;
- 1 щіпка коріандру;
- 1 щіпка мускатного горіха;
- 3 ч. л. солі;
- 3 щіпки суміші мелених перців;
- 1 щіпка італійських трав.
Спосіб приготування:
- Промити овочі та петрушку.
- Помідори нарізати на четвертинки і пропустити через м’ясорубку.
- Відрізати хвостики у гострих перців, так само прокрутити їх в м’ясорубці разом з насінням.
- Помідори і перець змішати в одній великій мисці, додати до них пропущений через прес часник.
- Дрібно нарізати петрушку і висипати до решти інгредієнтів.
- Додати аджику всі приправи і сіль, ретельно перемішати.
- За допомогою блендера ще раз подрібнити аджику, щоб маса стала однорідною і без великих шматочків.
- Залишити аджику на 1 годину при кімнатній температурі, потім подавати до столу.