Аджика без варіння

Аджика без варіння із зелених помідорів і петрушки на зиму

У цьому рецепті використано багато різних приправ і спецій. Якщо раптом у вас під рукою не виявиться будь-якого інгредієнта з їх числа, не варто засмучуватися. Просто приготуйте аджику без його участі – вона все одно вийде смачною і ароматною. Від конкурентів цю закуску відрізняє приємний зеленуватий колір, за рахунок якого вона буде дуже пікантно виглядати на столі.
Інгредієнти:

  • 0,5 кг зелених помідорів;
  • 1 пучок петрушки;
  • 2 головки часнику;
  • 3 гострих зелених перцю;
  • 3 щіпки сушеного кропу;
  • 2 щіпки сушеної кінзи;
  • 2 щіпки орегано;
  • 2 щіпки сушеного базиліка;
  • 1 щіпка коріандру;
  • 1 щіпка мускатного горіха;
  • 3 ч. л. солі;
  • 3 щіпки суміші мелених перців;
  • 1 щіпка італійських трав.

Спосіб приготування:

  • Промити овочі та петрушку.
  • Помідори нарізати на четвертинки і пропустити через м’ясорубку.
  • Відрізати хвостики у гострих перців, так само прокрутити їх в м’ясорубці разом з насінням.
  • Помідори і перець змішати в одній великій мисці, додати до них пропущений через прес часник.
  • Дрібно нарізати петрушку і висипати до решти інгредієнтів.
  • Додати аджику всі приправи і сіль, ретельно перемішати.
  • За допомогою блендера ще раз подрібнити аджику, щоб маса стала однорідною і без великих шматочків.
  • Залишити аджику на 1 годину при кімнатній температурі, потім подавати до столу.