Аджика без варіння

Домашня аджика без варіння на зиму

Дуже простий рецепт, яким обов’язково потрібно скористатися всім любителям аджики. Ніякої термічної обробки цієї страви не потрібно, відповідно, час приготування зводиться до мінімуму. Виймати насіння з стручкового і болгарського перцю не обов’язково, але потрібно зрізати ніжки, а також добре просушити овочі перед нарізкою.
Інгредієнти:

  • 4 кг помідорів;
  • 3 перцю чилі;
  • 2 кг болгарського перцю;
  • 6 головок часнику;
  • 2 ст. л. солі;
  • 200 мл оцту.

Спосіб приготування:

  • Овочі ретельно промити і просушити.
  • Болгарський перець і перець чилі пропустити через м’ясорубку.
  • Так само подрібнити всі помідори і змішати їх з перцями.
  • Додати часник, скориставшись часничницею (можна дрібно порізати ножем).
  • Аджику посолити і залити оцтом, добре перемішати.
  • Миску з аджикою накрити марлею або дихаючої тканиною і залишити на 1 годину.
  • Аджику розкласти по банках і закрити їх кришками, зберігати в прохолодному місці.