Збірна м'ясна солянка

Класична збірна м’ясна солянка в горщиках

Для приготування солянки краще запастися вільним часом
і ентузіазмом. Рецепт важко назвати простим, але і сама страва виходить
смачним та вишуканим. Такий суп хочеться спробувати, навіть просто дивлячись на фото,
а що вже говорити про його готовому варіанті!
Інгредієнти:

  • Яловичі кістки – 100г;
  • Яловичина (м’якоть) -150г;
  • Варена ковбаса – 100г;
  • Шинка – 100г;
  • Цибуля – 1шт;
  • Лимон – 1 зубчик;
  • Гриби – 2шт;
  • Маслини – 8шт;
  • Каперси – 1ст.л.;
  • Помідор – ¼шт;
  • Солоний огірок – 1шт;
  • Томатна паста – 1ст.л.;
  • Сметана – 1ст.л.;
  • Вершкове масло;
  • Сіль.

Спосіб приготування:
1.
Зварити бульйон на яловичих кісточках;
2.
Інше м’ясо дрібно нарізати і обсмажити на
олії до золотистої скоринки;
3.
Цибулю і гриби вимити, очистити, подрібнити і обсмажити на
сковороді;
4.
Готовий бульйон перелити в горщик, туди ж покласти
м’ясо, цибулю і гриби;
5.
Дрібно порізати огірок і додати в горщик;
6.
Розігріти духовку до середньої температури, поставити
горщик і дати бульйону закипіти;
7.
Залишити страву в духовці на кілька хвилин;
8.
Додати в горщик каперси, маслини, томатну пасту,
сметану і помідорів, посолити;
9.
Посипати зеленню і прикрасити часточкою лимона.
Тепер ви знаєте, як готувати збірну м’ясну солянку. Приємного апетиту!
Збірну м’ясну солянку можна легко віднести
до кулінарних шедеврів. Це не тільки смачний і ситний суп, але і сьогодення
прикраса столу. Різні види рецептів передбачають свої особливості
приготування, але кілька загальних порад знадобляться кожному:

  • Замість копченостей і филейных частин, можна
    використовувати реберця – так солянка буде ще наваристий;
  • У суп модно додати не тільки солоні
    огірки, але і трохи огіркового розсолу;
  • Найвигідніше приготувати солянку після
    якого-небудь свята, коли залишається потроху від кожного продукту;
  • Справжня російська солянка передбачає
    яскраво виражений гострий присмак, тому не варто шкодувати часнику і гострих
    приправ;
  • Чим більше різних видів м’яса використовувати в
    солянці, тим вона вийде смачніше і корисніше;
  • Для пікантної кислинки обов’язково додайте
    до готового блюда часточку лимона;
  • Солянка досить ситне і калорійне блюдо,
    так що краще не зловживати ним під час дієти.