Класична збірна м’ясна солянка в горщиках
Для приготування солянки краще запастися вільним часом
і ентузіазмом. Рецепт важко назвати простим, але і сама страва виходить
смачним та вишуканим. Такий суп хочеться спробувати, навіть просто дивлячись на фото,
а що вже говорити про його готовому варіанті!
Інгредієнти:
- Яловичі кістки – 100г;
- Яловичина (м’якоть) -150г;
- Варена ковбаса – 100г;
- Шинка – 100г;
- Цибуля – 1шт;
- Лимон – 1 зубчик;
- Гриби – 2шт;
- Маслини – 8шт;
- Каперси – 1ст.л.;
- Помідор – ¼шт;
- Солоний огірок – 1шт;
- Томатна паста – 1ст.л.;
- Сметана – 1ст.л.;
- Вершкове масло;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1.
Зварити бульйон на яловичих кісточках;
2.
Інше м’ясо дрібно нарізати і обсмажити на
олії до золотистої скоринки;
3.
Цибулю і гриби вимити, очистити, подрібнити і обсмажити на
сковороді;
4.
Готовий бульйон перелити в горщик, туди ж покласти
м’ясо, цибулю і гриби;
5.
Дрібно порізати огірок і додати в горщик;
6.
Розігріти духовку до середньої температури, поставити
горщик і дати бульйону закипіти;
7.
Залишити страву в духовці на кілька хвилин;
8.
Додати в горщик каперси, маслини, томатну пасту,
сметану і помідорів, посолити;
9.
Посипати зеленню і прикрасити часточкою лимона.
Тепер ви знаєте, як готувати збірну м’ясну солянку. Приємного апетиту!
Збірну м’ясну солянку можна легко віднести
до кулінарних шедеврів. Це не тільки смачний і ситний суп, але і сьогодення
прикраса столу. Різні види рецептів передбачають свої особливості
приготування, але кілька загальних порад знадобляться кожному:
- Замість копченостей і филейных частин, можна
використовувати реберця – так солянка буде ще наваристий; - У суп модно додати не тільки солоні
огірки, але і трохи огіркового розсолу; - Найвигідніше приготувати солянку після
якого-небудь свята, коли залишається потроху від кожного продукту; - Справжня російська солянка передбачає
яскраво виражений гострий присмак, тому не варто шкодувати часнику і гострих
приправ; - Чим більше різних видів м’яса використовувати в
солянці, тим вона вийде смачніше і корисніше; - Для пікантної кислинки обов’язково додайте
до готового блюда часточку лимона; - Солянка досить ситне і калорійне блюдо,
так що краще не зловживати ним під час дієти.