Смачна м’ясна солянка з картоплею і грибами
Гриби ідеально доповнюють кислуватий смак солянки, а картопля
зробить суп ще більш ситним. Незвичайного смаку додають страві різні види
м’яса, хоча і збільшують його вартість і калорійність. Суп можна подати гостям
або використовувати для домашньої вечері.
Інгредієнти:
- Яловичина (філе) – 300г;
- Свинина (копчена) – 150г;
- Сосиски (молочні) – 3шт;
- Копчена ковбаса –
150г; - Морква – 1шт;
- Цибуля – 2шт;
- Картопля – 3шт;
- Мариновані огірки – 3шт;
- Лимон – 1шт;
- Печериці (консервовані) – 300г;
- Маслини (без кісточок) – 50г;
- Томатна паста – 50г;
- Сметана – 100г;
- Спеції за смаком.
Спосіб приготування:
1.
Овочі почистити, з ковбаси і сосисок зняти пакувальну
плівку;
2.
Яловичину промити, видалити прожилки і нарізати
невеликими кубиками;
3.
Розігріти сковорідку, обсмажити до золотистого філе
кольору;
4.
Морква нарізати соломкою, цибулю – кубиками;
5.
Додати овочі на сковорідку, обсмажити до м’якої
консистенції;
6.
Сосиски нарізати кружечками, копчене м’ясо, ковбасу і
картопля – соломкою;
7.
Картопля висипати в загальну сковорідку, додати
шампіньйони і тушкувати до готовності;
8.
На другу сковороду викласти сосиски і нарізане м’ясо,
обсмажувати до появи апетитною скоринки;
9.
Вміст обох сковорідок перекласти в каструлю;
10. Солоні
огірки подрібнити соломкою, додати до основної страви;
11. Заправити
солянку томатною пастою і залити двома склянками води, посолити і додати
спеції;
12. Гасити
15 хвилин;
13. Маслини
нарізати дрібними кільцями і додати до готового блюда;
14. Залишити
солянку під закритою кришкою на 1 годину;
15. При
подання додавати в тарілку скибочку лимона і ложку сметани.