Смачна скумбрія, запечена в рукаві
Риба в рукаві – це безпрограшний варіант для смачної вечері. Щоб вона вийшла соковитою, обов’язково потрібно зробити кілька отворів у пакеті. Якщо скумбрії досить великі, варто збільшити час приготування на 5-10 хвилин.
Інгредієнти:
- 2 скумбрії;
- 3 цибулини;
- 1 щіпка кмину;
- 1 лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Рибу очистити від усіх зайвих деталей, промити, натерти сіллю і перцем.
- Цибулю нарізати півкільцями, змішати його з кмином.
- Одну сторону рукава для випічки зв’язати ниточкою, покласти в нього рибу.
- Поверх скумбрії засипати цибулю і рівномірно розподілити по всій поверхні тушок.
- Зав’язати другу сторону рукава і зробити в ньому кілька проколів.
- Викласти рибу в рукаві на деко, запекти при 200 градусах 30 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати запечену скумбрію. Приємного апетиту!
Запечена скумбрія займає одну з лідируючих позицій серед популярних рибних страв. Її можна приготувати в рукаві або фользі, нафарширувати або просто обкласти овочами, оформити у вигляді святкового частування, або ж перетворити в ситний сімейний вечерю. Для цього достатньо лише вибрати потрібний рецепт і слідувати корисним порадам, щоб смачно запекти скумбрію:
- Перед тим, як готувати скумбрію, потрібно ретельно очистити від луски, видалити плавники і, при необхідності голову. Також для деяких рецептів треба вийняти хребет і кістки з допомогою пінцета;
- Якщо ви готуєте рибу у фользі або рукаві і хочете, щоб на ній утворилася золотава скоринка, перекладіть її на деко за 10 хвилин до готовності;
- Готову скумбрію рекомендується злегка збризкувати лимонним соком. Це не тільки поліпшить смак, але і усуне неприємний рибний запах.