Запечена скумбрія

Скумбрія з лимоном, запечена в мультиварці

Скумбрія, запечена на пару, виходить чудово ніжною і м’якою. Бережна обробка з допомогою мультиварки дозволяє зберегти в рибі весь сік, але при цьому не збільшує її калорійність. Якщо захочеться зробити страву більш ситним, слід подавати його з картоплею або рисом. Для легкої трапези достатньо свіжих овочів і зелені.
Інгредієнти:

  • 2 скумбрії;
  • 1 цибулина;
  • 1 лимон;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відрізати рибі голову, тушку почистити і випатрати.
  • Посолити і поперчити скумбрію, нарізати порційними шматочками.
  • Викласти шматочки один за одним на фольгу.
  • Цибулю і лимон нарізати кільцями, помістити їх між частинами риби.
  • Загорнути тушку скумбрії у фольгу і викласти в насадку для приготування на пару.
  • У чашу мультиварки залити 2 склянки води, встановити режим «Пароварка» на 30 хвилин.