Запечена скумбрія

Скумбрія, запечена у фользі з картоплею

Скумбрія з апельсиновим соком набуває не тільки додатковий аромат, але і свіжі смакові нотки. При цьому можна використовувати не тільки сік, але і цедру. Картопля найкраще взяти молодий, не чистити, а просто ретельно промити. Для тих, хто не надто полюбляє гострі страви, кількість перцю краще скоротити.
Інгредієнти:

  • 8 картоплин;
  • 4 скумбрії;
  • 4 перцю чилі;
  • 2 апельсина;
  • 1 лимон;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити і відварити до напівготовності, трохи обсушити.
  • Перекласти картоплю на фольгу і щільно загорнути.
  • Скумбрію очистити від луски, видалити плавники і нутрощі.
  • Посолити і поперчити тушку з усіх боків, викласти на окремий аркуш фольги.
  • Полити рибу апельсиновим соком і посипати шматочками гострого перцю.
  • Змастити скумбрію оливковим маслом і загорнути у фольгу.
  • Викласти картоплю і рибу на деко, запікати 30 хвилин при 200 градусах.
  • Готову скумбрію полити лимонним соком.