Скумбрія, запечена у фользі з картоплею
Скумбрія з апельсиновим соком набуває не тільки додатковий аромат, але і свіжі смакові нотки. При цьому можна використовувати не тільки сік, але і цедру. Картопля найкраще взяти молодий, не чистити, а просто ретельно промити. Для тих, хто не надто полюбляє гострі страви, кількість перцю краще скоротити.
Інгредієнти:
- 8 картоплин;
- 4 скумбрії;
- 4 перцю чилі;
- 2 апельсина;
- 1 лимон;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити і відварити до напівготовності, трохи обсушити.
- Перекласти картоплю на фольгу і щільно загорнути.
- Скумбрію очистити від луски, видалити плавники і нутрощі.
- Посолити і поперчити тушку з усіх боків, викласти на окремий аркуш фольги.
- Полити рибу апельсиновим соком і посипати шматочками гострого перцю.
- Змастити скумбрію оливковим маслом і загорнути у фольгу.
- Викласти картоплю і рибу на деко, запікати 30 хвилин при 200 градусах.
- Готову скумбрію полити лимонним соком.