Запечена скумбрія

Фарширована скумбрія, запечена в духовці

Скумбрія з овочами виходить дуже соковитою і ароматною. Важливо правильно обробити рибу, щоб у ній не траплялися кісточки, але тушка при цьому залишилася цілою. Від цього буде залежати зовнішній вигляд готової страви. Замість рису можна використовувати й інші крупи, попередньо відваривши їх до повної готовності.
Інгредієнти:

  • 1 скумбрія;
  • 50 г рису;
  • 1 морква;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 томат;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 лимон;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Підготувати скумбрію, попатравши її і видаливши кістки разом з хребтом.
  • Решту тушку приправити сіллю і перцем.
  • Подрібнити цибулю і моркву, обсмажити до м’якості.
  • Додати до овочів лавровий лист і дрібно нарізаний часник, смажити ще 2-3 хвилини.
  • Рис промити, відварити в підсоленій воді, остудити.
  • Готовий рис змішати з овочами і нафарширувати рибу
  • Додати всередину скумбрії кільця томату.
  • Обернути скумбрію фольгою, залишивши невеликий доступ повітря в місці фарширування.
  • Запікати при температурі 200 градусів 20 хвилин, потім полити лимонним соком.