Фарширована скумбрія, запечена в духовці
Скумбрія з овочами виходить дуже соковитою і ароматною. Важливо правильно обробити рибу, щоб у ній не траплялися кісточки, але тушка при цьому залишилася цілою. Від цього буде залежати зовнішній вигляд готової страви. Замість рису можна використовувати й інші крупи, попередньо відваривши їх до повної готовності.
Інгредієнти:
- 1 скумбрія;
- 50 г рису;
- 1 морква;
- 1 зубчик часнику;
- 1 цибулина;
- 1 томат;
- 1 лавровий лист;
- 1 лимон;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Підготувати скумбрію, попатравши її і видаливши кістки разом з хребтом.
- Решту тушку приправити сіллю і перцем.
- Подрібнити цибулю і моркву, обсмажити до м’якості.
- Додати до овочів лавровий лист і дрібно нарізаний часник, смажити ще 2-3 хвилини.
- Рис промити, відварити в підсоленій воді, остудити.
- Готовий рис змішати з овочами і нафарширувати рибу
- Додати всередину скумбрії кільця томату.
- Обернути скумбрію фольгою, залишивши невеликий доступ повітря в місці фарширування.
- Запікати при температурі 200 градусів 20 хвилин, потім полити лимонним соком.