Їжачки в духовці

Їжачки з сиром і томатним соусом, запечені в духовці

Цей рецепт примітний тим, що для соусу використовується не томатна паста, а свіжі помідори. Вони роблять страву ще більш соковитим і корисним. Тим не менш, не варто перестаратися з томатами – потрібно вибирати плоди середнього розміру. В іншому випадку може вийти суп з фрикадельками, а не їжачки. Твердий сир для цієї страви підійде звичайний, так що краще не витрачати зайві гроші на вишукані сорти.
Інгредієнти:

  • 400 г фаршу;
  • ½ Склянки рису;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 1 шматочок білого хліба;
  • 7 помідорів;
  • 200 г твердого сиру;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 пучок зелені;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити часник, помідори нарізати кубиками.
  • У глибокій сковороді розігріти рослинне масло і викласти в нього часник.
  • Через пару хвилин додати до часнику помідори, тушкувати під закритою кришкою 10 хвилин.
  • Додати до решти інгредієнтів гілочки зелені і лавровий лист.
  • Через 10 хвилин прибрати з соусу зелень і лаврушку (можна відразу викинути).
  • Розмочити в молоці, м’якоть білого хліба.
  • До фаршу додати хліб, яйце, нарізану кубиками цибулю, пропарений рис, сіль і перець.
  • 150 г сиру натерти на самій дрібній тертці і ввести в фарш, все ретельно перемішати.
  • Сформувати тюфтельки і викласти їх на змащений маслом деко.
  • Полити їжачків томатним соусом і відправити деко в духовку.
  • Готувати при 180 градусах 35 хвилин, потім посипати тертим сиром.
  • Готувати їжачків ще 10 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати їжачки в духовці. Приємного апетиту!
Їжачки в духовці – це апетитне м’ясне блюдо для всієї родини. До його складу входять соковиті тефтелі і ніжний ароматний соус. Можна зробити їжачки як окрему страву або ж запекти відразу разом з гарніром. Вони обов’язково сподобаються і дорослим, і діткам. Початківцям кулінарам рекомендуємо прочитати наступні поради, як готувати їжачки в духовці:

  • Дуже зручно ліпити їжачків з допомогою ложки для формування кульок з морозива. Якщо ж такої штучки в будинку не виявилося, просто змочіть руки водою і зліпіть круглі тюфтельки;
  • Якщо ви хочете, щоб рис трохи стирчав з фаршу, створюючи ефект «їжачка», кладіть його в фарш сирим. Тим не менш перед тим, як готувати їжачки, обдайте крупу окропом;
  • Навіть якщо ви купили готовий фарш, не полінуйтеся пропустити його разок через м’ясорубку, інакше в ньому можуть попастися занадто великі шматочки;
  • Оптимальна кількість фаршу для одного їжачка – приблизно дві столові ложки. Це дозволить тефтельке добре тримати форму і рівномірно пропектися в духовці;
  • Калорійність їжачків залежить від калорійності кожного окремого інгредієнта. Так, найбільш дієтичні тюфтельки вийдуть з курячого фаршу з соусом з нежирної сметани.