Їжачки в духовці

Їжачки з фаршу з рисом у вершковому соусі в духовці

У цих їжачках весь смак страви полягає саме в соусі, адже він виходить приголомшливо ніжним і насиченим. Звичайно, для приготування такого ласощі доведеться добряче попрацювати, але всі домашні будуть просто в захваті від цього частування! Фарш для кулінарних подвигів найкраще взяти яловичина + свинина, а ось бульйон підійде і курячий. Вершки обов’язково повинні бути жирними, щоб підлива вийшла потрібної густоти.
Інгредієнти:

  • 1 кг фаршу;
  • 4 цибулини;
  • 1 склянку рису;
  • ½ Склянки води;
  • 1 яйце;
  • 3 моркви;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 ст. л. вершкового масла;
  • 5 склянок м’ясного бульйону;
  • ½ Склянки вершків;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 5 ст. л. томатної пасти;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Обдати рис окропом і викласти його в глибоку миску.
  • Туди ж додати м’ясний фарш, яйце і півсклянки води.
  • Нарізати дрібними кубиками дві цибулини, висипати до фаршу.
  • Посолити і поперчити за смаком, перемішати.
  • Сформувати їжачки (невеликі круглі тюфтельки) і викласти їх в один шар у глибокий лист.
  • Залишився цибулю також порізати кубиками, обсмажити до золотистого кольору на вершковому маслі.
  • Натерти на тертці моркву і висипати до цибулі, обсмажувати ще 5 хвилин.
  • Трохи посолити овочі, додати до них подрібнений часник, томатну пасту і борошно.
  • Постійно помішуючи, готувати соус ще 2 хвилини.
  • Поступово ввести м’ясний бульйон і тушкувати все ще 15 хвилин.
  • Додати вершки в гарячий соус, перемішати, досолити і доперчить за смаком.
  • Залити соус поверх їжачків, накрити деко листом фольги.
  • Готувати тюфтельки при 200 градусах 45 хвилин.