М’ясні їжачки в сметанному соусі в духовці
Один з найбільш простих і доступних рецептів їжачків з точки зору інгредієнтів. Цей спосіб приготування можна часто використовувати для домашнього меню. При цьому їх із задоволенням з’їдять навіть найменші члени родини, адже такі тюфтельки просто тануть у роті! Жирність сметани не має принципового значення, так що можна трохи знизити калорійність страви, вибравши більш рідкий молочний продукт.
Інгредієнти:
- 400 г фаршу;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 1 морква;
- 1 ½ склянки води;
- 1 ½ ст. л. вершкового масла;
- 1 ст. л. борошна;
- ½ Склянки рису;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Відварити рис у злегка підсоленій воді.
- Нарізати дрібно цибулю, натерти моркву, обсмажити овочі до готовності на вершковому маслі.
- Рис і готові овочі додати до м’ясного фаршу, посолити і поперчити за смаком.
- Ввести у фарш яйце і ще раз все перемішати, сформувати однакові тюфтельки.
- Викласти їжачків в глибоку форму для випічки, змащену рослинним маслом.
- Змішати в глибокій мисочці сметану, борошно, воду, сіль і перець до однорідності.
- Полити тюфтельки отриманим соусом, розігріти духовку до 180 градусів.
- Готувати їжачків 40 хвилин, потім дати їм трохи настоятися.