Їжачки в духовці

М’ясні їжачки в сметанному соусі в духовці

Один з найбільш простих і доступних рецептів їжачків з точки зору інгредієнтів. Цей спосіб приготування можна часто використовувати для домашнього меню. При цьому їх із задоволенням з’їдять навіть найменші члени родини, адже такі тюфтельки просто тануть у роті! Жирність сметани не має принципового значення, так що можна трохи знизити калорійність страви, вибравши більш рідкий молочний продукт.
Інгредієнти:

  • 400 г фаршу;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 1 морква;
  • 1 ½ склянки води;
  • 1 ½ ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. борошна;
  • ½ Склянки рису;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварити рис у злегка підсоленій воді.
  • Нарізати дрібно цибулю, натерти моркву, обсмажити овочі до готовності на вершковому маслі.
  • Рис і готові овочі додати до м’ясного фаршу, посолити і поперчити за смаком.
  • Ввести у фарш яйце і ще раз все перемішати, сформувати однакові тюфтельки.
  • Викласти їжачків в глибоку форму для випічки, змащену рослинним маслом.
  • Змішати в глибокій мисочці сметану, борошно, воду, сіль і перець до однорідності.
  • Полити тюфтельки отриманим соусом, розігріти духовку до 180 градусів.
  • Готувати їжачків 40 хвилин, потім дати їм трохи настоятися.