Каша з вівсяних пластівців з бананом, зварена на молоці
Якщо з якоїсь причини ваші домочадці не дуже люблять вівсяну кашу на молоці, цей рецепт дозволить назавжди змінити їх ставлення до цієї страви. З ніжним і ароматним соусом з вершків та банана вівсяна каша на молоці перетворюється на вишукану ласощі. При цьому в ній зберігаються всі корисні мікроелементи і ніжна консистенція. Від жирності вершків буде залежати густота соусу, а також калорійність страви, а ось смак буде змінюватися незначно. Цукрову пудру в рецепті використовувати не обов’язково.
Інгредієнти:
- 150 г вівсяних пластівців;
- 400 мл молока;
- 5 ст. л. цукру;
- 2 банана;
- 200 мл вершків;
- 25 г вершкового масла;
- 1 щіпка солі;
- Цукрова пудра.
Спосіб приготування:
- Молоко довести до кипіння, додати до нього вівсяні пластівці, столову ложку цукру і дрібку солі.
- Готувати кашу на невеликому вогні близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
- Розкласти вівсяну кашу на молоці порційні тарілочки.
- На сковороді розтопити вершкове масло, додати цукор, що залишився і помішувати суміш до повного розчинення крупинок.
- Продовжуючи помішувати карамель, вилити до неї вершки і готувати до густоти.
- Банани нарізати кружечками середньої товщини і викласти їх у ту ж сковорідку, обсмажити фрукти пару хвилин.
- Викласти банани в карамелі поверх вівсяної каші, зверху посипати страву цукровою пудрою.