Вівсяна каша на молоці

Каша з вівсяних пластівців з бананом, зварена на молоці

Якщо з якоїсь причини ваші домочадці не дуже люблять вівсяну кашу на молоці, цей рецепт дозволить назавжди змінити їх ставлення до цієї страви. З ніжним і ароматним соусом з вершків та банана вівсяна каша на молоці перетворюється на вишукану ласощі. При цьому в ній зберігаються всі корисні мікроелементи і ніжна консистенція. Від жирності вершків буде залежати густота соусу, а також калорійність страви, а ось смак буде змінюватися незначно. Цукрову пудру в рецепті використовувати не обов’язково.
Інгредієнти:

  • 150 г вівсяних пластівців;
  • 400 мл молока;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 2 банана;
  • 200 мл вершків;
  • 25 г вершкового масла;
  • 1 щіпка солі;
  • Цукрова пудра.

Спосіб приготування:

  • Молоко довести до кипіння, додати до нього вівсяні пластівці, столову ложку цукру і дрібку солі.
  • Готувати кашу на невеликому вогні близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
  • Розкласти вівсяну кашу на молоці порційні тарілочки.
  • На сковороді розтопити вершкове масло, додати цукор, що залишився і помішувати суміш до повного розчинення крупинок.
  • Продовжуючи помішувати карамель, вилити до неї вершки і готувати до густоти.
  • Банани нарізати кружечками середньої товщини і викласти їх у ту ж сковорідку, обсмажити фрукти пару хвилин.
  • Викласти банани в карамелі поверх вівсяної каші, зверху посипати страву цукровою пудрою.