Вівсяна каша на молоці та воді в мультиварці
Вівсяна каша на молоці в мультиварці виходить дуже ніжною і розсипчастою. При цьому вона не пригорає, не «тікає», добре вбирає всю рідину і аромати фруктів. Дуже зручно з вечора засипати всі зазначені інгредієнти в чашу мультиварки і скористатися функцією відкладеного старту. Якщо багато крупи при цьому розбухають за ніч, то вівсяні пластівці залишаться в тому ж вигляді. Це означає, що до зазначеного часу вас чекатиме смачний і корисний сніданок! Особливістю цієї страви є додавання яблучного соку, який, до речі, можна замінити іншим фруктовим.
Інгредієнти:
- 1 стакан вівсяних пластівців;
- 2 склянки молока;
- 1 стакан води;
- 1 стакан яблучного соку;
- 2 ст. л. цукру;
- 50 г родзинок;
- ¼ Ч. л. кориці;
- 2 яблука.
Спосіб приготування:
- Ізюм залити гарячою водою на 20 хвилин, потім воду злити, а сухофрукти промити.
- Яблука очистити від насіння і шкірки, нарізати невеликими кубиками.
- Включити режим «Випічка» і залити в каструлю мультиварки молоко, воду і яблучний сік.
- Додати до рідини цукор, перемішати і довести все до кипіння.
- Коли молоко закипить, перемкнути режим на «Кашу», додати вівсяні пластівці.
- Через 5 хвилин до вівсянці висипати родзинки і яблука, приправити страву корицею.
- Продовжувати приготування вівсяної каші на молоці ще 15 хвилин в режимі «Каша» при закритій кришці.