Геркулесова каша з сухофруктами для схуднення
Вівсяні пластівці вважають незамінним дієтичним продуктом. Геркулесова каша, приготована на воді з додаванням сухофруктів, горіхів, меду та оливкової олії, стане чудовим сніданком для бажаючих схуднути. Це блюдо не тільки має невисоку калорійність, але і відрізняється великим вмістом корисних речовин, мінералів, вітамінів і мікроелементів.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці — 100 г;
- Вода — 300 мл;
- Волоські горіхи — 2 ч. л. (подрібнені);
- Курага — 4 шт.;
- Чорнослив — 4 шт.;
- Мед — 2 ч. л.;
- Родзинки — жменя;
- Олія оливкова — 2 ч. л.;
- Яблуко — ½ шт.
Спосіб приготування:
- Волоські горіхи подрібнюємо. Сухофрукти промиваємо, курагу і чорнослив нарізаємо шматочками.
- Яблуко очищаємо від насіння, натираємо на тертці.
- У миску всипаємо вівсяні пластівці, додаємо терте яблуко і сухофрукти. Інгредієнти заливаємо окропом. Миску закриває кришкою, кашу наполягаємо 5 хвилин.
- У готове блюдо додаємо мед, оливкова олія, перемішуємо.
- Кашу прикрашаємо шматочками сухофруктів і горіхів.
Тепер ви знаєте, як готувати геркулесову вівсяну кашу. Приємного апетиту!
Геркулесова каша — корисне блюдо, а при правильному приготуванні стає і дуже смачним. Подавайте кашу з вершковим маслом, різними фруктами, ягодами, не забувайте про сухофрукти, горіхи і мед. Про те, як смачно приготувати геркулесову кашу розкажуть досвідчені кулінари.
- Не слід додавати мед в кашу в процесі варіння, оскільки містяться в ньому корисні речовини швидко зруйнуються під впливом високої температури. Краще всього класти цей солодкий інгредієнт в кашу, вже розкладену по тарілках.
- Дуже зручно готувати кашу в мультиварці, використовуючи режим відкладеного старту. Досить з вечора завантажити всі необхідні інгредієнти, а вранці отримати смачний і корисний сніданок.
- При виборі геркулеса зверніть увагу на зовнішній вигляд пластівців. Світлі, без темних вкраплень стануть прекрасною основою для каші.
- Якщо готуєте кашу в мультиварці, то попередньо прокип’ятіть молоко (воду) або використовуйте тільки пастеризоване молоко. Справа в тому, що режим «Молочна каша» не передбачає кип’ятіння, а тільки здійснює підігрів до 900
С. Тому якщо ви не впевнені в якості молока і води, їх краще прокип’ятити. - Геркулесову кашу найкраще варити в товстостінній посуді. Приміром, в каструлі з товстим дном або маленькому казані.
- Перш ніж налити в каструлю молоко, сполосніть каструлю холодною водою: так каша не пригорить.
- Максимум цінних речовин міститься тільки в цілісному вівсяному зерні, тому для лікувальних і профілактичних цілей краще використовувати вівсяну крупу, а не пластівці.