Вівсяна каша геркулесова

Геркулесова каша з сухофруктами для схуднення

Вівсяні пластівці вважають незамінним дієтичним продуктом. Геркулесова каша, приготована на воді з додаванням сухофруктів, горіхів, меду та оливкової олії, стане чудовим сніданком для бажаючих схуднути. Це блюдо не тільки має невисоку калорійність, але і відрізняється великим вмістом корисних речовин, мінералів, вітамінів і мікроелементів.
Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 100 г;
  • Вода — 300 мл;
  • Волоські горіхи — 2 ч. л. (подрібнені);
  • Курага — 4 шт.;
  • Чорнослив — 4 шт.;
  • Мед — 2 ч. л.;
  • Родзинки — жменя;
  • Олія оливкова — 2 ч. л.;
  • Яблуко — ½ шт.

Спосіб приготування:

  • Волоські горіхи подрібнюємо. Сухофрукти промиваємо, курагу і чорнослив нарізаємо шматочками.
  • Яблуко очищаємо від насіння, натираємо на тертці.
  • У миску всипаємо вівсяні пластівці, додаємо терте яблуко і сухофрукти. Інгредієнти заливаємо окропом. Миску закриває кришкою, кашу наполягаємо 5 хвилин.
  • У готове блюдо додаємо мед, оливкова олія, перемішуємо.
  • Кашу прикрашаємо шматочками сухофруктів і горіхів.

Тепер ви знаєте, як готувати геркулесову вівсяну кашу. Приємного апетиту!
Геркулесова каша — корисне блюдо, а при правильному приготуванні стає і дуже смачним. Подавайте кашу з вершковим маслом, різними фруктами, ягодами, не забувайте про сухофрукти, горіхи і мед. Про те, як смачно приготувати геркулесову кашу розкажуть досвідчені кулінари.

  • Не слід додавати мед в кашу в процесі варіння, оскільки містяться в ньому корисні речовини швидко зруйнуються під впливом високої температури. Краще всього класти цей солодкий інгредієнт в кашу, вже розкладену по тарілках.
  • Дуже зручно готувати кашу в мультиварці, використовуючи режим відкладеного старту. Досить з вечора завантажити всі необхідні інгредієнти, а вранці отримати смачний і корисний сніданок.
  • При виборі геркулеса зверніть увагу на зовнішній вигляд пластівців. Світлі, без темних вкраплень стануть прекрасною основою для каші.
  • Якщо готуєте кашу в мультиварці, то попередньо прокип’ятіть молоко (воду) або використовуйте тільки пастеризоване молоко. Справа в тому, що режим «Молочна каша» не передбачає кип’ятіння, а тільки здійснює підігрів до 900
    С. Тому якщо ви не впевнені в якості молока і води, їх краще прокип’ятити.
  • Геркулесову кашу найкраще варити в товстостінній посуді. Приміром, в каструлі з товстим дном або маленькому казані.
  • Перш ніж налити в каструлю молоко, сполосніть каструлю холодною водою: так каша не пригорить.
  • Максимум цінних речовин міститься тільки в цілісному вівсяному зерні, тому для лікувальних і профілактичних цілей краще використовувати вівсяну крупу, а не пластівці.