Корисна геркулесова каша на воді
Вівсяна каша на сніданок — це традиційний і дуже корисна страва. Приготуємо кашу за класичним рецептом, але різноманітимо медом, фруктами і корицею. Замість яблук можна використовувати будь-які фрукти, ягоди. Корицю при бажанні замініть на гвоздику або аніс. Добре покласти в блюдо сухофрукти і горіхи. Якщо виключити з рецепту солодкі інгредієнти і додати вершкове масло, то така каша стане хорошим гарніром до м’яса або риби.
Інгредієнти:
- Геркулесові пластівці — 6 ст. л.;
- Вода — 400 мл;
- Мед — 2 ст. л.;
- Сіль — щіпка;
- Кориця — за смаком;
- Яблуко — 1 шт.
Спосіб приготування:
- У каструлю (вибираємо з товстим дном) наливаємо воду, додаємо дрібку солі, доводимо до кипіння.
- У киплячу воду додаємо пластівці, добре розмішуємо, варимо на невеликому вогні 5 хвилин до в’язкості.
- Яблуко розрізаємо на шматочки, видаляємо насіння.
- Кашу знімаємо з плити, додаємо мед, перемішуємо, викладаємо на тарілку.
- Страву прикрашаємо часточками фруктів, посипаємо корицею.