Вівсяна каша геркулесова

Корисна геркулесова каша на воді

Вівсяна каша на сніданок — це традиційний і дуже корисна страва. Приготуємо кашу за класичним рецептом, але різноманітимо медом, фруктами і корицею. Замість яблук можна використовувати будь-які фрукти, ягоди. Корицю при бажанні замініть на гвоздику або аніс. Добре покласти в блюдо сухофрукти і горіхи. Якщо виключити з рецепту солодкі інгредієнти і додати вершкове масло, то така каша стане хорошим гарніром до м’яса або риби.
Інгредієнти:

  • Геркулесові пластівці — 6 ст. л.;
  • Вода — 400 мл;
  • Мед — 2 ст. л.;
  • Сіль — щіпка;
  • Кориця — за смаком;
  • Яблуко — 1 шт.

Спосіб приготування:

  • У каструлю (вибираємо з товстим дном) наливаємо воду, додаємо дрібку солі, доводимо до кипіння.
  • У киплячу воду додаємо пластівці, добре розмішуємо, варимо на невеликому вогні 5 хвилин до в’язкості.
  • Яблуко розрізаємо на шматочки, видаляємо насіння.
  • Кашу знімаємо з плити, додаємо мед, перемішуємо, викладаємо на тарілку.
  • Страву прикрашаємо часточками фруктів, посипаємо корицею.