Вареники з сиром

Начинка для вареників з сиром та цибулею

Зелень відмінно поєднується з сиром, перетворюючи вареники у вишукану закуску. При бажанні можна додати ще й кріп, петрушку, базилік і пр. Таку начинку можна використовувати як для звичайних вареників, так і для «ледачих». Кількість інгредієнтів розрахована приблизно на 400 г тесту.
Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 200 г зеленої цибулі;
  • 1 яйце;
  • 1/3 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • У тарілці змішати сир, яйце і сіль до однорідної консистенції.
  • Цибулю промити і дрібно нарізати, додати до решти інгредієнтів.
  • Ретельно перемішати начинку, спробувати на смак і при необхідності трохи досолити.

Тепер ви знаєте, як готувати вареники з сиром. Приємного апетиту!
Вареники з сиром багатьом полюбилися ще з самого раннього дитинства. Деякі воліють їх солодкий варіант, інші ж не проти поекспериментувати з солоними начинками. Можна зробити тісто окремо і наліпити вареники з фігурними краями або ж зупинитися на «лінивому» способі приготування. У будь-якому випадку, потрібно прочитати парочку порад від досвідчених кулінарів, як готувати вареники з сиром в домашніх умовах:

  • Сир для «ледачих» вареників потрібно брати жирний. Також потрібно спробувати, щоб він не був занадто кислим. Це може зіпсувати смак страви;
  • Якщо під рукою тільки знежирений сир, додайте в рецепт трохи більше манки або борошна. А також додатково 1 яєчний жовток;
  • Перед тим як зробити вареники, сир потрібно гарненько віджати від зайвої рідини;
  • Не рекомендується класти в начинку занадто багато цукру. Це може призвести до того, що вареники розваряться. Якщо хочеться отримати солодкий десерт, то краще додати цукор в готову страву;
  • Тісто для звичайних вареників потрібно розгортати до 2 см в товщину. Тонше його робити не рекомендується;
  • Навіть солодкі вареники з сиром потрібно варити в солоній воді. Потрібно додати 1 чайну ложку солі на 1 літр води;
  • Важливо не тільки як варити вареники, але і як їх правильно подати. Щоб вони не злиплися в тарілці, після приготування відразу ж змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла.