Просте тісто для вареників з сиром
Таке тісто часто використовують для домашніх пельменів, але і для вареників воно підходить ідеально. П’ятий склянку борошна слід використовувати для присипки рук і столу під час вимішування. Тісто спочатку потрібно перемішувати лопаткою, рухаючись від країв до центру. Коли воно стане практично однорідним, слід почати вимішувати його руками, діставши з миски і переклавши на стіл.
Інгредієнти:
- 1 стакан води;
- 2 яйця;
- 5 склянок борошна;
- 1 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Просіяти 4 склянки борошна гіркою в глибоку миску.
- Зробити вгорі гірки поглиблення.
- В окремий посуд вилити склянку води і висипати ложку солі, перемішати.
- Туди ж вбити яйця і ретельно збивати вміст тарілочки, поки воно не стане однорідним.
- Отриману суміш влити в поглиблення в муці, замісити однорідне тісто.
- Скачати тісто в кулю і присипати борошном. Обернути харчовою плівкою.
- Поставити тісто в холодильник на 30 хвилин.