Тушкована свіжа капуста з куркою та рисом
Такий рецепт обов’язково сподобається любителям здорової їжі. Всі зібрані в ньому інгредієнти дуже корисні для організму, оскільки містять велику кількість поживних речовин. Замість курячого бульйону можна взяти овочевий або ж зовсім замінити рідину звичайною водою. При бажанні також можна додати жирну сметану або томатну пасту в кількості 2-3 столових ложок.
Інгредієнти:
- 300 г білокачанної капусти;
- 250 г курячого філе;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1/3 склянки рису;
- 2 склянки курячого бульйону;
- ½ Ч. л. каррі;
- ½ Пучка петрушки;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- ½ Ч. л. паприки;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Натерти на тертці моркву, нарізати кубиками цибулю.
- Капусту почистити і дрібно нашаткувати, промити в декількох водах рис.
- Нарізати куряче філе невеликими шматочками, подрібнити петрушку і часник.
- У глибокій сковороді обсмажити до м’якості цибулю і моркву, потім додати курку.
- Смажити шматочки філе до рум’яності, зверху висипати рис і смажити ще 5 хвилин.
- Вилити в сковорідку склянку бульйону, додати сіль і перець, перемішати.
- Тушкувати курку з рисом до повного випаровування рідини на повільному вогні.
- Додати до решти інгредієнтів капусту, посипати страву паприкою і каррі.
- Залити овочі і м’ясо залишилися бульйоном, акуратно перемішати.
- Знову тушкувати до випаровування рідини, потім посипати тушковану капусту з куркою зеленню і часником.
- Знову перемішати всі інгредієнти, залишити страву під закритою кришкою на кілька хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати тушковану капусту з куркою. Приємного апетиту!
Тушкована капуста з куркою – це живильна збалансоване блюдо, яке відмінно підійде для легкої вечері. Його дуже просто урізноманітнити, адже два основних інгредієнти прекрасно поєднуються з іншими продуктами. Пара рекомендацій від профі, як приготувати тушковану капусту з курятиною, допоможуть впоратися з поставленим завданням:
- Перед тим як гасити білокачанну капусту, обов’язково видаліть верхні грубі листя. Також рекомендується вирізати качан, оскільки в ній можуть міститися шкідливі речовини;
- У будь-якому з рецептів тушкованої капусти з куркою можна без зусиль замінити один соус іншим. Так, замість томатної пасти можна взяти сметану або вершки, і навпаки;
- Замість курячого філе разом з капустою можна загасити курячі ніжки, стегенця або крильця. Досить просто трохи довше їх прожарити перед додаванням в загальну посуд;
- Занадто довго тушкувати капусту з куркою не рекомендується – від цього блюдо втратить зовнішній вигляд і безліч вітамінів. Краще не збільшувати час, вказаний в рецептах, навіть якщо до кінця приготування капуста залишилася трохи твердою. Просто дайте їй настоятися під кришкою.