Тушкована капуста з куркою

Тушкована свіжа капуста з куркою та рисом

Такий рецепт обов’язково сподобається любителям здорової їжі. Всі зібрані в ньому інгредієнти дуже корисні для організму, оскільки містять велику кількість поживних речовин. Замість курячого бульйону можна взяти овочевий або ж зовсім замінити рідину звичайною водою. При бажанні також можна додати жирну сметану або томатну пасту в кількості 2-3 столових ложок.
Інгредієнти:

  • 300 г білокачанної капусти;
  • 250 г курячого філе;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 1/3 склянки рису;
  • 2 склянки курячого бульйону;
  • ½ Ч. л. каррі;
  • ½ Пучка петрушки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • ½ Ч. л. паприки;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Натерти на тертці моркву, нарізати кубиками цибулю.
  • Капусту почистити і дрібно нашаткувати, промити в декількох водах рис.
  • Нарізати куряче філе невеликими шматочками, подрібнити петрушку і часник.
  • У глибокій сковороді обсмажити до м’якості цибулю і моркву, потім додати курку.
  • Смажити шматочки філе до рум’яності, зверху висипати рис і смажити ще 5 хвилин.
  • Вилити в сковорідку склянку бульйону, додати сіль і перець, перемішати.
  • Тушкувати курку з рисом до повного випаровування рідини на повільному вогні.
  • Додати до решти інгредієнтів капусту, посипати страву паприкою і каррі.
  • Залити овочі і м’ясо залишилися бульйоном, акуратно перемішати.
  • Знову тушкувати до випаровування рідини, потім посипати тушковану капусту з куркою зеленню і часником.
  • Знову перемішати всі інгредієнти, залишити страву під закритою кришкою на кілька хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати тушковану капусту з куркою. Приємного апетиту!
Тушкована капуста з куркою – це живильна збалансоване блюдо, яке відмінно підійде для легкої вечері. Його дуже просто урізноманітнити, адже два основних інгредієнти прекрасно поєднуються з іншими продуктами. Пара рекомендацій від профі, як приготувати тушковану капусту з курятиною, допоможуть впоратися з поставленим завданням:

  • Перед тим як гасити білокачанну капусту, обов’язково видаліть верхні грубі листя. Також рекомендується вирізати качан, оскільки в ній можуть міститися шкідливі речовини;
  • У будь-якому з рецептів тушкованої капусти з куркою можна без зусиль замінити один соус іншим. Так, замість томатної пасти можна взяти сметану або вершки, і навпаки;
  • Замість курячого філе разом з капустою можна загасити курячі ніжки, стегенця або крильця. Досить просто трохи довше їх прожарити перед додаванням в загальну посуд;
  • Занадто довго тушкувати капусту з куркою не рекомендується – від цього блюдо втратить зовнішній вигляд і безліч вітамінів. Краще не збільшувати час, вказаний в рецептах, навіть якщо до кінця приготування капуста залишилася трохи твердою. Просто дайте їй настоятися під кришкою.