Тушкована капуста з куркою

Тушкована капуста з куркою, грибами і картоплею

Тушкована капуста з грибами і картоплею по цьому рецепту виходить дуже ситним і поживним. Ідеально підійдуть для приготування цієї страви свіжі лісові гриби. Їх аромат зробить частування дуже апетитним. Втім, завжди можна скористатися і більш доступними інгредієнтами – печерицями або вешенками. Щоб капуста добре потушилась, додайте її на сковороду частинами. Спочатку одну половину нарізки, потім другу, коли перша партія трохи осяде.
Інгредієнти:

  • 1 качан капусти;
  • 6 картоплин;
  • 300 г грибів;
  • 300 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 стакан води;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Видалити з качана мляві листя, вирізати качан.
  • Дрібно нашаткувати капусту, картоплю нарізати кубиками або соломкою.
  • М’ясо і цибулю також порізати кубиками середньої величини, моркву натерти на тертці.
  • На сковороді з рослинним маслом обсмажити картоплю до рум’яності.
  • Окремо обсмажити до золотистого кольору м’ясо.
  • У сковорідку з картоплею викласти гриби, моркву і ріпчасту цибулю.
  • Смажити ці інгредієнти, поки гриби не змінять колір, потім додати до них капусту.
  • Овочі та гриби посолити і поперчити, акуратно перемішати.
  • Викласти в загальну сковорідку курку.
  • Воду закип’ятити, розвести в ній томатну пасту, отриманий соус вилити поверх всіх інгредієнтів.
  • Накрити сковороду кришкою і продовжувати тушкувати капусту з курятиною, картоплею і грибами ще 25 хвилин.