Тушкована капуста з куркою, грибами і картоплею
Тушкована капуста з грибами і картоплею по цьому рецепту виходить дуже ситним і поживним. Ідеально підійдуть для приготування цієї страви свіжі лісові гриби. Їх аромат зробить частування дуже апетитним. Втім, завжди можна скористатися і більш доступними інгредієнтами – печерицями або вешенками. Щоб капуста добре потушилась, додайте її на сковороду частинами. Спочатку одну половину нарізки, потім другу, коли перша партія трохи осяде.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 6 картоплин;
- 300 г грибів;
- 300 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 2 моркви;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 1 стакан води;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Видалити з качана мляві листя, вирізати качан.
- Дрібно нашаткувати капусту, картоплю нарізати кубиками або соломкою.
- М’ясо і цибулю також порізати кубиками середньої величини, моркву натерти на тертці.
- На сковороді з рослинним маслом обсмажити картоплю до рум’яності.
- Окремо обсмажити до золотистого кольору м’ясо.
- У сковорідку з картоплею викласти гриби, моркву і ріпчасту цибулю.
- Смажити ці інгредієнти, поки гриби не змінять колір, потім додати до них капусту.
- Овочі та гриби посолити і поперчити, акуратно перемішати.
- Викласти в загальну сковорідку курку.
- Воду закип’ятити, розвести в ній томатну пасту, отриманий соус вилити поверх всіх інгредієнтів.
- Накрити сковороду кришкою і продовжувати тушкувати капусту з курятиною, картоплею і грибами ще 25 хвилин.