Смачна тушкована картопля з м’ясом і овочами в мультиварці
Швидке друге блюдо, яке бесхлопотно готується в мультиварці на обід або на вечерю – це тушкована картопля з м’ясом і овочами. Крім картоплі в страву можна додавати різні заморожені овочеві суміші, проте з молодими сезонними овочами (спаржевої квасолею, кабачками, морквою, зеленим горошком і ін) вийде набагато смачніше!
Інгредієнти
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.;
- Морква – 1-2 шт.;
- Кабачок – 0,4-0,5 кг.
- Спаржева квасоля – 200 гр.
- Горошок зелений – 150 гр.
- Солодкий перець – 1-2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Свіжа зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
- Підготуйте всі овочі для обсмажування, вимивши їх.
- Очистіть моркву, цибулю і кабачок (якщо кабачок молодий, його можна не очищати від шкірки).
- Каструлю поставте розігріватися в режимі «Підігрів», заливши в чашу рослинне масло.
- М’ясо вимийте, наріжте на порційні шматочки. Щоб приготувати блюдо швидко, рекомендуємо використовувати куряче філе.
- Обсмажте шматочки м’яса (курки) в режимі «Смаження» 10-15 хвилин, помішуючи, поки вони не зарум’яняться. Викладіть м’ясні шматочки в макітру.
- Цибулю наріжте на четвертинки кілець, а моркву наріжте соломкою, кружальцями або натріть на крупній тертці.
- В розпеченому маслі злегка обсмажте цибулю, слідом додайте моркву, перемішайте і смажте овочі в режимі «Смаження» пару хвилин.
- Свіжу спаржеву квасоля наріжте на бруски кожен стручок (якщо стручки не великі, їх можна готувати цілком). Додайте квасолю в мультиварку.
- Молодий кабачок можна нарізати на половинки кілець, а старий – кубиками. Надішліть кабачок також в мультиварку для обсмажування, присолите всі овочі і приправте перцем та іншими спеціями.
- Болгарський перець звільнити від насіння і хвостиків, наріжте соломкою, додайте смажитися до інших овочів.
- Помідори наріжте часточками і також відправте в каструлю для обжарювання, перемішайте і продовжуйте обжарку, помішуючи, 5 хвилин. Дістаньте овочі і викладіть в миску до м’яса.
- Очищену картоплю наріжте на кубики середнього розміру, потім обсмажте їх в режимі «Смаження», а потім посоліть і присипте перцем.
- До смаженій картоплі додайте м’ясні шматочки й обсмажені овочі, підсолити блюдо і приправте спеціями, якщо потрібно.
- Якщо овочі під час обжарювання пустили не надто багато соку, додайте в каструлю близько 1 склянки води.
- Тушкуйте картопля з овочами і м’ясом в режимі «Гасіння» не більше 45-60 хвилин при закритій кришці.
- Блюдо потрібно подавати до столу гарячим, притрусивши свіжою рубаною зеленню і за бажанням подрібненими зубчиками часнику.
Приємного апетиту!