Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і капустою
Відмінно різноманітить смак тушкованої картоплі з м’ясом додавання в це блюдо свіжої білокачанної капусти. Відмінність даного рецепту від інших у тому, що тут пропонується готувати м’ясо з картоплею та овочами без додавання олії та використання режиму «Смаження». В результаті у вас виходить менш калорійна, але дуже смачна їжа, особливо якщо використовувати не свинину, а курятину.
Інгредієнти
- Капуста – 200-300 гр.
- Картопля молода – 0,5 кг шт.
- Курячі стегенця або грудки – 0,5 кг.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для курки – 1 шт.
- Вода або бульйон – 0,5-1 склянку.
- Зелень рубана – за смаком.
Процес приготування:
- Підготувати куряче м’ясо: обмити, можна зняти шкірку і обсушити паперовими рушниками. Після нарізати м’ясо на порційні шматочки.
- Капусту, бажано молоду, наріжте гострим ножем тонкими смужками.
- Інші овочі також очистіть. Цибуля нарубайте кубиками, болгарський перець і моркву наріжте соломкою.
- Картоплю, наріжте середніми кубиками.
- М’ясо і овочі викладіть у чашу мультиварки.
- Присипте інгредієнти сіллю і спеціями, додати воду або бульйон. Перемішайте всі інгредієнти.
- Закрийте щільно каструлю і встановіть режим «Гасіння»/м’ясо або овочі. Ваше блюдо буде готове за 60-70 хвилин в мультиварці (якщо автоматично ваша мультиварка видає час готування 2 години, так довго тушкувати це блюдо не потрібно).
Приємного апетиту!