Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці – 5 покрокових рецептів з фото

Картопля тушкована з грибами і м’ясом в мультиварці

Тушкована картопля з м’ясом і грибами – це досконале нескладне в приготуванні блюдо, з яким впорається будь-яка починаюча господиня, навіть користуючись мультиварка вперше. Час приготування свинини або курятини з картоплею в мультиварці не забирає більше 1,5 години, включаючи час на підготовку овочів, смаження і тушкування.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Свинина – 0,5-0,7 кг.
  • Печериці – 0,3-0,5 кг.
  • Олія соняшникова – 120 мл
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець духмяний горошком – за смаком.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1,25 л.

Процес приготування:

  • Обмытое і обсушенное м’ясо свинини без кісток (можна використовувати і жирні м’ясні ребра) наріжемо порційними шматочками.
  • У ємність мультиварки виллємо рослинне масло, зверху покладемо шматочки свинини. Закриваємо каструлю і включаємо програму «Смаження».
  • Очищений цибулю і моркву наріжемо дрібно, можна кубиками, брусками, а морква при бажанні подрібніть на тертці.
  • Відкрийте мультиварку і викладіть нарізані овочі до м’яса, підсолити, поперчіть, продовжуйте смажити ще 5-10 хвилин.
  • За цей час підготуйте гриби. Можна використовувати будь-які заздалегідь відварені лісові гриби або свіжі шампіньйони.
  • Вимийте гриби, наріжте невеликими шматочками і додайте в каструлю. Гриби обсмажуйте разом з м’ясом і овочами 5 хвилин, не більше.
  • Очистіть картоплю заздалегідь і наріжте його порційними шматочками.
  • Додайте картоплю і воду до обсмаженим продуктам, підсолити і приправте спеціями, перемішайте. Вода повинна покривати вміст мультиварочной чаші не більш, ніж на 1-2 див.
  • Закрийте каструлю і готуйте тушковану картоплю з м’ясом під кришкою в програмі «Гасіння» 60 хвилин (можна і більше, якщо у вас жорстке м’ясо).
  • Готову картоплю з м’ясом і грибами присипте свіжою зеленню і подавайте до столу зі свіжими або маринованими овочами, з квашеною капустою або салатом зі свіжої капусти.

Приємного апетиту!