Картопля тушкована з грибами і м’ясом в мультиварці
Тушкована картопля з м’ясом і грибами – це досконале нескладне в приготуванні блюдо, з яким впорається будь-яка починаюча господиня, навіть користуючись мультиварка вперше. Час приготування свинини або курятини з картоплею в мультиварці не забирає більше 1,5 години, включаючи час на підготовку овочів, смаження і тушкування.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Свинина – 0,5-0,7 кг.
- Печериці – 0,3-0,5 кг.
- Олія соняшникова – 120 мл
- Зелень свіжа – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець духмяний горошком – за смаком.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1,25 л.
Процес приготування:
- Обмытое і обсушенное м’ясо свинини без кісток (можна використовувати і жирні м’ясні ребра) наріжемо порційними шматочками.
- У ємність мультиварки виллємо рослинне масло, зверху покладемо шматочки свинини. Закриваємо каструлю і включаємо програму «Смаження».
- Очищений цибулю і моркву наріжемо дрібно, можна кубиками, брусками, а морква при бажанні подрібніть на тертці.
- Відкрийте мультиварку і викладіть нарізані овочі до м’яса, підсолити, поперчіть, продовжуйте смажити ще 5-10 хвилин.
- За цей час підготуйте гриби. Можна використовувати будь-які заздалегідь відварені лісові гриби або свіжі шампіньйони.
- Вимийте гриби, наріжте невеликими шматочками і додайте в каструлю. Гриби обсмажуйте разом з м’ясом і овочами 5 хвилин, не більше.
- Очистіть картоплю заздалегідь і наріжте його порційними шматочками.
- Додайте картоплю і воду до обсмаженим продуктам, підсолити і приправте спеціями, перемішайте. Вода повинна покривати вміст мультиварочной чаші не більш, ніж на 1-2 див.
- Закрийте каструлю і готуйте тушковану картоплю з м’ясом під кришкою в програмі «Гасіння» 60 хвилин (можна і більше, якщо у вас жорстке м’ясо).
- Готову картоплю з м’ясом і грибами присипте свіжою зеленню і подавайте до столу зі свіжими або маринованими овочами, з квашеною капустою або салатом зі свіжої капусти.
Приємного апетиту!