Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці – 5 покрокових рецептів з фото

Рецепт тушкованої картоплі з м’ясом в мультиварці Поларіс

Мультиварка «Поларіс», ця сучасна кухонна помічниця, вдало полегшує господиням приготування такого традиційного російського страви, як тушкована картопля з м’ясом. Приготовлена в мультиварці, картопля виходить напрочуд м’яким, а м’ясо – приголомшливо соковитим і ароматним! А щоб блюдо було ще смачніше, вибирайте для нього не заморожене, а свіже охолоджене м’ясо. Рецепт дан для приготування картоплі з яловичиною.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Яловича вирізка – 0,5-0,7 кг.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Вода – 450 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Зерна коріандру – за смаком.
  • Спеції для яловичини – за смаком.
  • Перець духмяний горошком – за смаком.
  • Свіжа зелень і рубаний часник – за смаком.

Процес приготування:

  • Яловичину без кісток обріжте від сухожиль, промийте і обсушіть паперовим рушником, а потім наріжте порційними шматочками упоперек волокон.
  • У чашу мультиварки влийте рослинне масло, викладіть нарізані м’ясні шматочки.
  • Цибуля наріжте кубиками, а моркву натріть на середній тертці або наріжте невеликими шматочками. Овочі викладіть на м’ясо.
  • Встановіть програму «Смаження», закрийте кришку і обсмажуйте вміст мультиварки 10-15 хвилин (можна смажити і з відкритою кришкою, помішуючи м’ясо та овочі).
  • Потім відкрийте кришку, підсолити і поперчіть овочі з м’ясом, підлийте трохи окропу і продовжуйте обжарку ще 10 хвилин.
  • Поки овочі і м’ясо готуються, очистіть картопля, обмийте і наріжте порційними шматками невеликого розміру.
  • Викладіть картоплю в чашу мультиварки, підсолити, приправте спеціями, додати воду (окріп), закрийте каструлю і готуйте страву в режимі «Гасіння» 1 год.
  • Коли прозвучить сігал про готовність, випустіть пар і спробуйте блюдо. Швидше за все, години вам буде достатньо, щоб його приготувати. Якщо ж картоплю і яловичина ще сируваті, потушкуйте страву під кришкою ще чверть години.
  • Їжте тушковану в мультиварці яловичину з картоплею гарячою, присипавши свіжої рубаною зеленню і подрібненим часником.

Приємного апетиту!

Порада: крім таких традиційних компонентів, як цибулю і моркву, в тушковану картоплю з м’ясом можна додавати й інші свіжі або заморожені овочі: спаржеву квасоля, зелений горошок, цвітну капусту, кабачок і т. д.