Торт з заварним кремом

Шоколадний бісквітний торт з заварним кремом

Прекрасний бісквітний тортик, простий у приготуванні. Коржі готуємо з шоколадного бісквітного тіста і просочуємо ароматним заварним кремом. Кульки в кокосовій стружці доповнюють смак десерту, надаючи йому оригінальний і дуже апетитний вигляд.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно — 250 г;
  • масло вершкове — 250 г;
  • цукор — 1 ст.;
  • гашене сода — 1,5 ч. л.;
  • яйце — 4 шт.;
  • какао — 2 ст. л.;
  • молоко — 100 мл

Для крему:

  • молоко — 1 л;
  • цукор — 1 ст.;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 4 ст. л.;
  • масло вершкове — 200 р.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо крем. Яйця збиваємо з цукром, вливаємо молоко, додаємо борошно. Доводимо суміш до кипіння, готуємо кілька хвилин до загустіння. Охолоджуємо, додаємо масло, крем збиваємо міксером.
  • Зробимо тісто. Масло розтоплюємо, додаємо яйця, цукор, какао, соду, борошно і молоко. Замішуємо рідке тісто.
  • Тісто виливаємо у форму застелену пекарським папером), випікаємо в духовці (180°С) 30 хвилин. Готовий корж охолоджуємо, розрізаємо на 3 коржа.
  • На блюдо викладаємо корж, рясно змащуємо кремом, зверху кладемо другий корж і також обмазуємо кремом.
  • Третій корж подрібнюємо в крихту, змішуємо з заварним кремом. З отриманої маси формуємо кульки. Обвалюємо їх в кокосовій стружці і викладаємо зверху торта.
  • Десерт залишаємо для просочення в холодильнику.

Тепер ви знаєте, як готувати торт з заварним кремом. Приємного апетиту!
Торт з заварним кремом — просте і смачне ласощі, зробити яке під силу навіть початківцям господиням. Про те, як смачно приготувати торт з заварним кремом, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Заварний крем вийде ще пахучіше і смачніше, якщо в нього додати трохи ванілі або ванільного цукру, а для його приготування використовувати не сиру борошно, а пасероване на сухій сковороді. Для цього сильно розігріваємо сотейник, викладаємо борошно, швидко обсмажуємо, постійно перемішуючи, до появи золотистого відтінку. Потім додаємо борошно в крем, як зазначено в рецепті.
  • Готовий торт можна прикрасити різноманітними фруктами і ягодами, подрібненими горіхами, шматочками сухофруктів, кокосовою стружкою — варіантів є безліч.
  • Крім просочення тортів, заварний крем можна використовувати для наповнення трубочок, вафель, кошиків. А якщо ласощі заморозити, то вийде саме справжнє морозиво.
  • Для приготування торта всі інгредієнти повинні мати одну температуру. Тому масло, яйця, молоко потрібно заздалегідь дістати з холодильника.