Простий млинцевий торт з заварним кремом
Нескладний і при цьому приголомшливо смачний торт. Для його приготування використовуємо звичайні млинці і заварний крем. Торт прикрасимо свіжими ягодами, можна вибирати будь-які за смаком. Ми взяли свіжу полуницю і малину.
Інгредієнти:
Для млинців:
- борошно — 200 г;
- цукор — 3 ст. л.;
- молоко — 500 мл;
- масло рослинне — 2 ст. л.;
- вода — 100 мл;
- сіль — щіпка;
- масло вершкове — 50 г.
Для крему:
- молоко — 500 мл;
- ванільний цукор — 1 пакетик;
- яєчні жовтки — 5 шт;
- цукор — 100 г;
- крохмаль — 45 р.
Для прикраси:
- свіжі ягоди;
- цукрова пудра;
- свіжі листочки м’яти.
Спосіб приготування:
- Зробимо тісто для млинців. В окремій ємності змішати тепле молоко, воду, жовтки, додаємо цукор, сіль, всипаємо борошно. Масу ретельно збиваємо міксером. Потім додаємо масло, знову перемішуємо.
- Випікаємо тонкі млинчики, складаючи їх стопкою. Кожен млинець після смаження змащуємо вершковим маслом. Даємо млинців охолонути.
- Приготуємо крем. У каструлю вливаємо молоко, додаємо половину цукру, ваніль, перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
- Жовтки розтираємо з цукром, додаємо крохмаль, масу перемішуємо до однорідності.
- В жовткову масу тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко, ставимо на плиту. Постійно перемішуючи крем, доводимо масу до загусання (на повільному вогні).
- Крем охолоджуємо, перед використанням ретельно збиваємо до однорідності.
- На блюдо кладемо один млинець, змащуємо його кремом, зверху кладемо другий млинець і також змащуємо його кремом. Так робимо з усіма млинцями.
- Верхній шар рясно змащуємо кремом. Даємо просочитися в холодильнику кілька годин.
- Торт прикрашаємо безпосередньо перед подачею. Для цього використовуємо свіжі ягоди, м’яту. Зверху посипаємо цукровою пудрою.