Торт з заварним кремом

Простий млинцевий торт з заварним кремом

Нескладний і при цьому приголомшливо смачний торт. Для його приготування використовуємо звичайні млинці і заварний крем. Торт прикрасимо свіжими ягодами, можна вибирати будь-які за смаком. Ми взяли свіжу полуницю і малину.
Інгредієнти:
Для млинців:

  • борошно — 200 г;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • молоко — 500 мл;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • вода — 100 мл;
  • сіль — щіпка;
  • масло вершкове — 50 г.

Для крему:

  • молоко — 500 мл;
  • ванільний цукор — 1 пакетик;
  • яєчні жовтки — 5 шт;
  • цукор — 100 г;
  • крохмаль — 45 р.

Для прикраси:

  • свіжі ягоди;
  • цукрова пудра;
  • свіжі листочки м’яти.

Спосіб приготування:

  • Зробимо тісто для млинців. В окремій ємності змішати тепле молоко, воду, жовтки, додаємо цукор, сіль, всипаємо борошно. Масу ретельно збиваємо міксером. Потім додаємо масло, знову перемішуємо.
  • Випікаємо тонкі млинчики, складаючи їх стопкою. Кожен млинець після смаження змащуємо вершковим маслом. Даємо млинців охолонути.
  • Приготуємо крем. У каструлю вливаємо молоко, додаємо половину цукру, ваніль, перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
  • Жовтки розтираємо з цукром, додаємо крохмаль, масу перемішуємо до однорідності.
  • В жовткову масу тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко, ставимо на плиту. Постійно перемішуючи крем, доводимо масу до загусання (на повільному вогні).
  • Крем охолоджуємо, перед використанням ретельно збиваємо до однорідності.
  • На блюдо кладемо один млинець, змащуємо його кремом, зверху кладемо другий млинець і також змащуємо його кремом. Так робимо з усіма млинцями.
  • Верхній шар рясно змащуємо кремом. Даємо просочитися в холодильнику кілька годин.
  • Торт прикрашаємо безпосередньо перед подачею. Для цього використовуємо свіжі ягоди, м’яту. Зверху посипаємо цукровою пудрою.