Смачний медовий торт з заварним кремом
Цей торт можна назвати одним з найулюбленіших і найпопулярніших десертів. Він виходить м’яким, ароматним і ніжним — перед таким ласощами складно встояти. На приготування торта піде досить багато часу, але витрачені зусилля варті отриманого результату.
Інгредієнти:
Для коржів:
- борошно — 400 г;
- цукор — 100 г;
- мед — 2 ст. л.;
- яйця — 2 шт.;
- сіль — щіпка;
- масло вершкове — 50 г;
- оцет — 1 ст. л.;
- сода — 2 ч. л.
Для крему:
- молоко — 500 мл;
- борошно — 4 ст. л.;
- масло вершкове — 200 г;
- цукор — 1 ст.;
- яйця — 3 шт.
Спосіб приготування:
- Зробимо медове тісто. У каструлю розбиваємо яйця, додаємо цукор (близько 2 ст. л.), інгредієнти збиваємо до пишноти.
- В окрему каструлю викладаємо масло, цукор, що залишився, мед, ставимо на водяну баню. Готуємо, постійно помішуючи, близько 7 хвилин до отримання однорідності.
- Додаємо соду, гашену оцтом, перемішуємо. Тонкою цівкою вливаємо збиті яйця. Продовжуючи перемішувати, витримуємо на водяній бані 5 хвилин. Потім додаємо склянку борошна, інтенсивно розмішуючи, готуємо 5 хвилин, потім знімаємо каструлю з вогню.
- Додаємо борошно, замішуємо тягуче липке тісто. Прикриваємо харчовою плівкою, відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
- Охолоджене тісто розділяємо на 8-9 частин, з кожної скачуємо невеликий колобок.
- Використовуючи качалку, розкачуємо заготовки з тіста в тонкі коржі (3 мм). Далі на поверхню коржа встановлюємо кришку від каструлі або сковороди, відрізаємо зайві шматочки тіста, формуючи рівний круг.
- Деко застеляємо пекарським папером, викладаємо корж. Випікаємо в духовці (200°С) 5 хвилин. Таким чином поступаємо з рештою тестом. Готові коржі охолоджуємо.
- До кінця приготування залишаться обрізки з тіста, скачуємо їх куля, розкачуємо, випікаємо в духовці — це корж знадобиться для посипання. Його після випікання подрібнюємо в крихту.
- Зробимо заварний крем. Вбиваємо яйця в каструлю, додаємо цукор. Добре збиваємо міксером до однорідності.
- Вливаємо молоко, додаємо борошно, масу перемішуємо.
- Каструлю ставимо на плиту, постійно перемішуючи доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімального, готуємо до загустіння.
- Коли крем стане досить густим, знімаємо каструлю з вогню. Крем трохи охолоджуємо, додаємо масло. Масу збиваємо міксером, залишаємо до повного охолодження.
- Формуємо торт. На плоске блюдо викладаємо медовий корж, рясно змащуємо кремом, зверху кладемо другий корж. Так робимо з усіма коржам. Потім обмазуємо боки торта, верх посипаємо подрібненою крихтою.
- Торт ставимо в холодильник, де витримуємо 12 годин.