Торт з заварним кремом

Смачний медовий торт з заварним кремом

Цей торт можна назвати одним з найулюбленіших і найпопулярніших десертів. Він виходить м’яким, ароматним і ніжним — перед таким ласощами складно встояти. На приготування торта піде досить багато часу, але витрачені зусилля варті отриманого результату.
Інгредієнти:
Для коржів:

  • борошно — 400 г;
  • цукор — 100 г;
  • мед — 2 ст. л.;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль — щіпка;
  • масло вершкове — 50 г;
  • оцет — 1 ст. л.;
  • сода — 2 ч. л.

Для крему:

  • молоко — 500 мл;
  • борошно — 4 ст. л.;
  • масло вершкове — 200 г;
  • цукор — 1 ст.;
  • яйця — 3 шт.

Спосіб приготування:

  • Зробимо медове тісто. У каструлю розбиваємо яйця, додаємо цукор (близько 2 ст. л.), інгредієнти збиваємо до пишноти.
  • В окрему каструлю викладаємо масло, цукор, що залишився, мед, ставимо на водяну баню. Готуємо, постійно помішуючи, близько 7 хвилин до отримання однорідності.
  • Додаємо соду, гашену оцтом, перемішуємо. Тонкою цівкою вливаємо збиті яйця. Продовжуючи перемішувати, витримуємо на водяній бані 5 хвилин. Потім додаємо склянку борошна, інтенсивно розмішуючи, готуємо 5 хвилин, потім знімаємо каструлю з вогню.
  • Додаємо борошно, замішуємо тягуче липке тісто. Прикриваємо харчовою плівкою, відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
  • Охолоджене тісто розділяємо на 8-9 частин, з кожної скачуємо невеликий колобок.
  • Використовуючи качалку, розкачуємо заготовки з тіста в тонкі коржі (3 мм). Далі на поверхню коржа встановлюємо кришку від каструлі або сковороди, відрізаємо зайві шматочки тіста, формуючи рівний круг.
  • Деко застеляємо пекарським папером, викладаємо корж. Випікаємо в духовці (200°С) 5 хвилин. Таким чином поступаємо з рештою тестом. Готові коржі охолоджуємо.
  • До кінця приготування залишаться обрізки з тіста, скачуємо їх куля, розкачуємо, випікаємо в духовці — це корж знадобиться для посипання. Його після випікання подрібнюємо в крихту.
  • Зробимо заварний крем. Вбиваємо яйця в каструлю, додаємо цукор. Добре збиваємо міксером до однорідності.
  • Вливаємо молоко, додаємо борошно, масу перемішуємо.
  • Каструлю ставимо на плиту, постійно перемішуючи доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімального, готуємо до загустіння.
  • Коли крем стане досить густим, знімаємо каструлю з вогню. Крем трохи охолоджуємо, додаємо масло. Масу збиваємо міксером, залишаємо до повного охолодження.
  • Формуємо торт. На плоске блюдо викладаємо медовий корж, рясно змащуємо кремом, зверху кладемо другий корж. Так робимо з усіма коржам. Потім обмазуємо боки торта, верх посипаємо подрібненою крихтою.
  • Торт ставимо в холодильник, де витримуємо 12 годин.