Листкове тісто для пирога без дріжджів
Приготування листкового тіста завжди асоціюється з довгим і трудомістким процесом. Тим не менш, з допомогою цього рецепта все вийде значно простіше і швидше, ніж здається на перший погляд. Велику роль в цьому відіграє відсутність дріжджів. Без них випічка буде менше пишною, але зате і менш калорійною.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 1 ч. л. цукру;
- 1/3 ч. л. солі;
- 2/3 склянки води;
- 2 склянки борошна.
Спосіб приготування:
- Борошно висипати на стіл або велику обробну дошку.
- Вершкове масло нарізати невеликими шматочками і викласти на борошно.
- Порубати масло з борошном ножем, намагаючись максимально змішати ці два продукту.
- Воду трохи остудити, розчинити в ній сіль і цукор.
- Вилити воду до борошна з маслом, замісити тісто.
- Перекласти тісто в глибоку миску, накрити її рушником.
- Тримати миску в холодильнику мінімум 3 години.
- Тісто розкачати в тонкий пласт, потім скласти його в 4 шари.
- Знову розкачати отриманий шматочок тіста, повторити процедуру ще 2 рази.
Тепер ви знаєте, як готувати тісто для пирога. Приємного апетиту!
Тісто для пирога можна приготувати по-різному, але при цьому завжди хочеться отримувати смачну, пишну і ароматну випічку. Знайти рецепт, який задовольнить вас і за смаковими якостями, і за кількістю витрачених зусиль, не так-то просто, але для хорошої господині просто необхідно. Щоб не помилитися під час своїх кулінарних експериментів, потрібно запам’ятати кілька рекомендацій, як приготувати тісто для пирога:
- Навіть якщо ви відповідаєте вказаним у рецепті пропорціям, вам може знадобитися трохи більше або менше муки. Це буде помітно під час вимішування тіста;
- Крім борошна для самого тесту також розраховуйте, що вам знадобиться борошно для присипки робочої поверхні, рук і качалки;
- Якщо тісто для пирога за рецептом не повинно бути рідким, то слід замішувати його то тих пір, поки воно не перестане липнути до рук;
- Швидше всього дріжджове тісто підніметься з сухими дріжджами. Їх обов’язково потрібно розводити в теплій рідині (воді або молоці);
- Пироги з рідкого, пісочного або кефіру тіста краще виймати з форми лише після того, як вони охолонуть, інакше є ризик порушити цілісність страви.