Тісто на кефірі для пирога з м’ясом
Пиріг на кефірі виходить дуже м’яким, ніжним і повітряним. Таке тісто на смак прекрасно поєднується з м’ясною начинкою, ідеально підкреслює її смак. Правильне тісто має відставати від рук, але все одно залишатися трохи липким. Можливо, для цього знадобиться трохи менше муки. У середньому витрачається від 2 до 2,5 склянок.
Інгредієнти:
- 2 ½ склянки борошна;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 склянку кефіру;
- 1 яйце;
- 1 щіпка соди;
- ½ Ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- У миску розбити яйця, додати до них сіль і злегка збити віночком.
- В іншу глибоку посуд вилити кефір і висипати соду, перешкодити.
- Перелити яйця в миску з кефіром, туди ж додати рослинне масло.
- Змішати все до однорідності і поступово ввести муку.
- Добре вимісити тісто, накрити його рушником і почекати 20 хвилин.