Тісто для пирога

Тісто на кефірі для пирога з м’ясом

Пиріг на кефірі виходить дуже м’яким, ніжним і повітряним. Таке тісто на смак прекрасно поєднується з м’ясною начинкою, ідеально підкреслює її смак. Правильне тісто має відставати від рук, але все одно залишатися трохи липким. Можливо, для цього знадобиться трохи менше муки. У середньому витрачається від 2 до 2,5 склянок.
Інгредієнти:

  • 2 ½ склянки борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1 яйце;
  • 1 щіпка соди;
  • ½ Ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • У миску розбити яйця, додати до них сіль і злегка збити віночком.
  • В іншу глибоку посуд вилити кефір і висипати соду, перешкодити.
  • Перелити яйця в миску з кефіром, туди ж додати рослинне масло.
  • Змішати все до однорідності і поступово ввести муку.
  • Добре вимісити тісто, накрити його рушником і почекати 20 хвилин.