Дріжджове тісто для пирога з капустою
Це тісто виходить досить щільним і ситним, тому навіть вегетаріанський пиріг з легкістю вгамує голод і замінить повноцінний обід. До того ж, в начинку завжди можна додати м’ясні інгредієнти, які також прекрасно поєднуються з дріжджовий основою. Тесту вистачить на стандартний закритий пиріг і залишиться трохи на прикрасу.
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- 25 г цукру;
- 25 г сухих дріжджів;
- 15 г солі;
- 100 мл молока;
- 100 мл рослинного масла;
- 100 маргарину.
Спосіб приготування:
- У тепле молоко додати дріжджі і 150 г борошна, перемішати.
- Залишити опару в тепле місце на 3 години.
- Маргарин розтопити, додати до нього яйця, сіль і цукор, все трохи збити до однорідності.
- Перелити отриману масу в миску з опарою і замісити туге тісто.
- Прикрити миску рушником і тримати в теплі ще півтори години.
- Перед приготуванням розділити тісто на дві частини.
- Одну використовувати в якості основи, другий же накрити пиріг після додавання начинки.