Тісто для пирога

Дріжджове тісто для пирога з капустою

Це тісто виходить досить щільним і ситним, тому навіть вегетаріанський пиріг з легкістю вгамує голод і замінить повноцінний обід. До того ж, в начинку завжди можна додати м’ясні інгредієнти, які також прекрасно поєднуються з дріжджовий основою. Тесту вистачить на стандартний закритий пиріг і залишиться трохи на прикрасу.
Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • 25 г цукру;
  • 25 г сухих дріжджів;
  • 15 г солі;
  • 100 мл молока;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 100 маргарину.

Спосіб приготування:

  • У тепле молоко додати дріжджі і 150 г борошна, перемішати.
  • Залишити опару в тепле місце на 3 години.
  • Маргарин розтопити, додати до нього яйця, сіль і цукор, все трохи збити до однорідності.
  • Перелити отриману масу в миску з опарою і замісити туге тісто.
  • Прикрити миску рушником і тримати в теплі ще півтори години.
  • Перед приготуванням розділити тісто на дві частини.
  • Одну використовувати в якості основи, другий же накрити пиріг після додавання начинки.