Здобне тісто для булочок

Здобне тісто для булочок вже точно не віднесеш до низькокалорійним продуктам, тим не менш його частенько готують на сучасних кухнях, у ресторанах, кафе, їдальнях та пекарнях. Саме з ним випічка виходить смачною, пишною і дуже м’якою. Та й зовнішній вигляд готового виробу вигідно відрізняє його від найближчих конкурентів. Принадність здобного тіста ще і в тому, що всі його незаперечні переваги не вимагають яких-небудь надмірностей або видатних кулінарних талантів.
Основну роль в отриманні смачного здобного тіста грає додавання в нього різних жирів. До них належать молочні продукти, спреди, маргарин, рослинна або вершкове масло. Також в рецептах часто зустрічаються яйця, дріжджі, цукор, сода і сіль. Для аромату використовують корицю, мед або ваніль.
Здобне тісто для булочок потрібно ретельно обминати і кілька разів залишати для підняття. Готується в духовці воно не більше 30 хвилин.
Здобне тісто підходить для будь-яких булочок. Вони можуть бути більші або маленькі, з начинкою або без, круглі або фігурні. Їх прикрашають горіхами, кунжутом, цукровою пудрою, глазур’ю, різними кремами і пр.