Тісто для пиріжків в хлібопічці

Тісто для пиріжків в хлібопічці приготувати набагато простіше, ніж виконувати всі необхідні процеси вручну. Це диво техніки впорається з будь-яким відомим рецептом. Головне лише покласти всі інгредієнти в правильній послідовності і включити відповідний режим. Далі хлібопічка сама встановить час приготування і зробить приголомшливо м’яке однорідне тісто, яке ідеально підійде для домашньої випічки.
В хлібопічці можна зробити будь-яке тісто, але найчастіше господині звертаються за допомогою цієї кухонної техніки, коли мова йде про дріжджових пиріжках. Готують їх на основі молока, борошна або кефіру. Також до складу тесту можуть входити яйця, цукор, сіль, пшеничне борошно, маргарин або вершкове масло. Сухі і рідкі продукти в хлібопічку додають по черзі. Які класти спочатку, а які – потім, залежить виключно від моделі техніки. Зазвичай це зазначено в інструкції до хлібопічки, яку обов’язково потрібно прочитати, перед тим як готувати тісто.
Щоб тісто в хлібопічці вийшло ідеальним, потрібно заздалегідь визначитися з начинкою. Так, для солодких пиріжків зазвичай зменшують кількість дріжджів і беруть набагато більше цукру. Втім, існують і універсальні рецепти, за допомогою яких можна зробити найрізноманітніші пиріжки з одного і того ж тесту.
Тісто, приготоване в хлібопічці, підходить і для смажених, і для печених пиріжків. Його можна використовувати відразу ж після сигналу про закінчення програми – нічого додатково вимішувати або наполягати не потрібно.