Тісто на піцу без дріжджів – смачні рецепти

Тісто на піцу без дріжджів саме по собі готується дуже швидко, та й чекати, поки воно підніметься, не доведеться. В залежності від вибраного рецепту корж без дріжджів можна приготувати тонким або пишним. Смак тіста найчастіше нейтральний або трохи солодкуватий, тому начинку для піци можна вибрати абсолютно будь-яку.
Тісто для піци без дріжджів готують на молочних і кисломолочних продуктах. Для цього підійде молоко, сметана і кефір. Також можна скористатися звичайною водою. Крім цього, до складу тіста входять яйця, пшеничне борошно, соняшникова або оливкова олія, трохи солі і цукру. Всі перераховані інгредієнти з’єднують в глибокій мисці або ж відразу на столі і замішують м’яке, податливе тісто. Його легко розкачати до потрібної товщини, не боячись будь-яких розривів.
Для приготування піци достатньо перекласти пласт тіста на змащений маслом деко і нанести соус. Зверху викладають начинку і рясно посипають страву тертим сиром. Випікають піцу з бездріжджового тіста при високій температурі від 15 до 30 хвилин в залежності від товщини основи та обраної начинки.

Піца з листкового тіста без дріжджів в духовці

Тим, хто не дуже любить возитися з тестом самостійно найзручніше буде придбати вже готовий продукт в спеціалізованому магазині або звичайному супермаркеті. Тоді залишиться лише вибрати смачну начинку і пару раз змахнути качалкою. Кількість інгредієнтів розрахована на велику піцу. Якщо розмір духовки скромніше, можна використовувати менше продуктів.
Інгредієнти:

  • 1 упаковка листкового бездріжджового тіста;
  • 100 г майонезу;
  • 100 г кетчупу;
  • 1 цибулина;
  • 1 банка оливок;
  • 700 г сосисок;
  • 1 банку маринованих огірків;
  • 1 помідор;
  • 1 пучок зелені;
  • 500 г твердого сиру;
  • Сушені трави;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Змішати в невеликій мисочці кетчуп, майонез і спеції за смаком.
  • Нарізати цибулю тонкими кільцями, сосиски – кружечками, оливки, огірки і помідори – кубиками.
  • Сир натерти на крупній тертці, зелень подрібнити.
  • Тісто розкачати і викласти на змащене деко, змастити соусом по всій поверхні.
  • Викласти начинку шарами в будь-якій послідовності і посипати все тертим сиром і зеленню.
  • Готувати піцу 20 хвилин при дуже високій температурі (200-250 градусів).

 

Тонке тісто на піцу без дріжджів на кефірі

У багатьох піца на кефірі асоціюється з пишним коржем, тим не менше при досить тонкою розкочування тіста вона вийде тоненькою, як в італійському ресторані. Додавання сметани зробить блюдо ще більш м’яким і тане в роті. Краще всього з цим тестом поєднуються м’ясні начинки і різні солодкі інгредієнти (кукурудза, ананаси, помідори черрі).
Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 3 склянки борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 1 ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • Яйце розбити в тарілочку і збивати, поки не з’явиться піна.
  • Додати до яйця майонез, сметану, сіль і цукор, ще раз збити до однорідності.
  • В окремій ємності змішати кефір і соду, дочекатися появи пухирців.
  • З’єднати вміст обох мисок і поступово ввести муку.
  • Замісити м’яке еластичне тісто, накрити його рушником і залишити на 10-15 хвилин на столі.
  • Тонко розкачати тісто, викласти пласт на деко і сформувати бортики.
  • Додати улюблену начинку і запікати піцу при високій температурі.

Швидке тісто для піци без дріжджів на молоці

На молоці тісто для піци виходить ніжним і м’яким. Цей рецепт не підійде любителям хрустких тонких коржів, а ось прихильникам пухкої випічки обов’язково припаде до смаку. Молоко рекомендується вибрати жирне, сільська, тоді буде набагато легше досягти необхідної консистенції тіста.
Інгредієнти:

  • 2 ½ склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Склянки молока;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Змішати сіль і борошно просіяти на стіл гіркою, в центрі гірки зробити поглиблення.
  • В мисочці змішати яйця, оливкова олія і тепле молоко, трохи збити і залити в борошно.
  • Перемішувати між собою борошно і яєчну суміш, поки маса не стане однорідною.
  • Вимішувати тісто ще 10 хвилин, потім скачати в кулю і обгорнути вологим рушником.
  • Залишити тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин, потім приступати до готування піци.

Тепер ви знаєте, як готувати тісто на піцу без дріжджів. Приємного апетиту!
Тісто для піци без дріжджів дозволяє приготувати улюблену страву ще швидше, анітрохи не пошкодивши його смаковими якостями. Завдяки різноманітності рецептів кожен зможе вибрати свій ідеальний варіант в залежності від власних уподобань. Досвідчені кулінари діляться своїми секретами, як приготувати піцу в домашніх умовах так само, як у піцерії:

  • Якщо хочеться отримати більш тонке тісто, краще розкачати його на столі, а лише потім перекладати на деко. Пишне тісто можна просто розім’яти руками за формою дека.
  • Випікають бездріжджове тісто недовго, проте для рівномірного приготування потрібно використовувати саму високу температуру, яка можлива у вашій духовці.
  • Зробити бездріжджове тісто більш пишним можна з допомогою гашеного соди або розпушувача.
  • Перед тим як готувати піцу корж обов’язково треба змастити великою кількістю соусу, інакше тісто буде сухуватим.