Тісто для пирога

Пісочне тісто для пирога з яблуками

З пісочним тістом найчастіше готують терті пляцки, тому в рецепті тісто ділять на дві частини. Якщо ваш рецепт передбачає інший спосіб приготування, цей етап можна сміливо пропускати. Важливо, щоб усі інгредієнти були холодними, включаючи вершкове масло. Білки можна буде використовувати в подальшому для обмазування пирога перед випічкою. Це зробить готову страву більш рум’яним.
Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 яйця.

Спосіб приготування:

  • Відокремити білки від жовтків і вилити в дві глибокі миски.
  • До жовтків додати півсклянки цукру, ретельно розтерти.
  • Вершкове масло порубати ножем на тонкі шматочки, додати до жовтків.
  • Розминати масу виделкою, поки вона не стане однорідною.
  • Поступово всипати борошно і розпушувач, замісити пісочне тісто, не липнущее до рук.
  • Розділити тісто на дві нерівні частини, обидві обернути плівкою і залишити в холодильнику на півгодини.