Заварне тісто

Заварне тісто – це, звичайно ж, не самостійне блюдо, але без нього багато улюблені ласощі були б просто неможливі. Чебуреки, еклери, пельмені, манти, профітролі, вареники і ще безліч рецептів, від назв яких відразу починають текти слинки, включають в себе саме заварне тісто. Воно не тільки смачне, але ще і досить економне з точки зору необхідних інгредієнтів.
Найпростіший варіант заварного тіста включає в себе тільки борошно, воду, трохи соняшникової олії і сіль. При цьому на його основі можна зробити практично будь-який з перерахованих страв. У більш «щедрих» рецептах часто зустрічаються яйця, молоко, дріжджі, цукор, маргарин і пр.
Вся суть заварного тесту полягає в тому, що частина його замішується прямо на вогні, і лише потім додається до основної частини. Іноді кип’ятять тільки рідку складову (воду, молоко) і потім вливають її в борошно тонкою цівкою. В обох випадках тісто вимішують дуже інтенсивно і довго, щоб воно стало однорідним і еластичним. Тривалість приготування, безумовно, вважається недоліком цієї страви, але результат вартий докладених зусиль.
З заварним тістом поєднуються абсолютно всі види начинок. Це може бути м’ясо, гриби, картопля, фрукти, ягоди, крем тощо Добре вимішане тісто згодом готується дуже швидко, незалежно від області застосування.