Тісто для пельменів

Пельмені знайомі всім і кожному ще з дитинства, і в
більшості викликають явне схвалення в свою адресу. Соковиті, ситні, тануть у
роті пельмені легко можуть замінити обід або вечерю, при цьому приготування
займає буквально пару хвилин. Зазвичай їх варять у киплячій воді, але деякі
радикальні кулінари навіть беруться обсмажувати пельмені на сковорідці, як
чебуреки.
Ні для кого не секрет, що основа пельменів – м’ясний фарш,
який особливим способом загортають у шматочок тіста. При цьому важливо пам’ятати,
саме від останнього залежить більшість смакових відтінків готового
страви.
Щоб заощадити час і сили і не замислюватися, як
приготувати тісто, багато вибирають покупні пельмені, і просто варять вже
готовий напівфабрикат. Пельмені виходять досить смачними, але зрівнятися з
домашніми їм все одно не вдасться. Тому найкраще забезпечити себе своїм
власним стратегічним запасом – зробити тісто для пельменів будинку, а після
заморозити заготовки до запитання.
Всі рецепти тіста для пельменів дуже прості і не вимагають
особливих тимчасових витрат. В залежності від того, як його замісити, буде
змінюватися не тільки смак, але і калорійність страви. Стандартний спосіб
приготування передбачає молоко, яйця, борошно і сіль. Тим не менш, яйця можна
легко виключити, а замість молока взяти кисле молоко, кефір, звичайну воду або
окріп.
Тісто для пельменів замішують вручну, висипаючи борошно гіркою
на рівну поверхню або в миску. Всі інші інгредієнти поступово
додають зверху, постійно вимішуючи до однорідної тугий маси. Втім, якщо
в будинку є хлібопічка, то приготування тіста займе всього пару хвилин –
досить помістити всі складові всередину, а далі справа за технікою.
Навіть незважаючи на те, що пельмені з пачки здаються дешевим
варіантом обіду, справді економними виходять саме домашні пельмені.
Всі продукти для смачного тіста напевно знайдуться в кожному холодильнику, так
що купити доведеться тільки м’ясний фарш.