Бісквітне тісто

Бісквітне тісто завжди виходить пишним і солодким. На його
основі готується безліч відомих тортів, а також тістечка та рулети. Крім
того, навіть самі по собі бісквітні коржі – це непоганий варіант домашнього десерту.
За рахунок нейтрального смаку і ніжної консистенції, бісквіт
поєднується практично з будь-якою начинкою. До того ж, і в саме тісто можна
додати кілька спеціальних наповнювачів. Какао додасть бісквіту шоколадний присмак
і відтінок, згущене молоко зробить тісто більш солодким та ніжним, а ванільний
цукор додасть тонкий солодкий аромат.
Інгредієнти для бісквіта використовують найпростіші і
доступні. Серед них, в обов’язковому порядку, яйця, борошно і цукор. Їх змішують
зі сметаною, кефіром, згущеним молоком або вершками. Тісто при цьому має
нагадувати густу сметану, незалежно від вибраного основного компонента.
Прикрасити тісто можна ще перед тим, як готувати його в
духовці. Для цього частину тіста змішують з барвником і викладають їм, поверх
основний маси, будь-який візерунок. Коригувати подібні витівки
зручно звичайною дерев’яною зубочисткою.
Після приготування бісквітний коржик можна промазати
сиропом, або ж злегка збризнути коньяком або ромом.