Здобне дріжджове тісто

Здобне дріжджове тісто – це запорука смачною, соковитою і ніжною випічки, будь то рогалики, булочки, пиріжки або будь-які інші кондитерські вироби. Також з ним відмінно вийдуть солоні пироги і піца, незалежно від того, яка буде обрана для них начинка. Дійсно правильне здобне тісто зажадає від господині терпіння і підвищеної уваги, але отриманий результат обов’язково викличе захоплення оточуючих.
Здобне дріжджове тісто роблять на основі яєць, цукру і жиру. В якості останнього підійде вершкове масло, маргарин, сметана та ін Також в рецепт здобного тіста обов’язково входить велика кількість рідини. Це можуть бути молочні продукти або звичайна вода. В них розводять сухі або свіжі дріжджі з невеликим додаванням цукру. Після замісу тесту дають час піднятися. Зазвичай це займає від півтора до двох годин. В процесі тісто кілька разів обминають і змащують рослинним маслом або присипають борошном.
Готове здобне дріжджове тісто можна відразу ж використовувати для будь-якої випічки або зберігати кілька днів у морозильнику до запитання.