Швидке тісто для пирога в духовці
На відміну від більшості рецептів дріжджового тіста, це не забере багато часу у господині. Для пісного страви молоко можна замінити звичайною водою. Після додавання всіх інгредієнтів тісто краще починати замішувати ложкою, а коли воно стане однорідним, продовжити процес вручну. Цей рецепт також підійде для приготування піци або пиріжків.
Інгредієнти:
- 4 ½ склянки борошна;
- 500 мл молока;
- 11 г сухих дріжджів;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 2 ст. л. цукру;
- ½ Ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- У миску з просіяним борошном висипати дріжджі, сіль і цукор, перемішати.
- Зібрати гіркою борошно, зробити в ній поглиблення і влити в нього рослинне масло.
- Туди ж додати молоко і все гарненько перемішати.
- Замісити тісто, накрити його плівкою і тримати в холодильнику 2 години.
- Перед приготуванням пирога ще раз тісто обім’яти, трохи присипаючи його борошном.