Тісто для пирога

Швидке тісто для пирога в духовці

На відміну від більшості рецептів дріжджового тіста, це не забере багато часу у господині. Для пісного страви молоко можна замінити звичайною водою. Після додавання всіх інгредієнтів тісто краще починати замішувати ложкою, а коли воно стане однорідним, продовжити процес вручну. Цей рецепт також підійде для приготування піци або пиріжків.
Інгредієнти:

  • 4 ½ склянки борошна;
  • 500 мл молока;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • ½ Ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • У миску з просіяним борошном висипати дріжджі, сіль і цукор, перемішати.
  • Зібрати гіркою борошно, зробити в ній поглиблення і влити в нього рослинне масло.
  • Туди ж додати молоко і все гарненько перемішати.
  • Замісити тісто, накрити його плівкою і тримати в холодильнику 2 години.
  • Перед приготуванням пирога ще раз тісто обім’яти, трохи присипаючи його борошном.