Тісто для булочок

Правильно приготоване тісто для булочок дозволяє не тільки порадіти смачною випічки, але і надати їй будь-яку форму і розмір. Це можуть бути рогалики, трояндочки, булочки, булочки з начинкою та ін. Достатньо лише заздалегідь визначитися з фінальним стравою і підібрати для нього відповідний рецепт тіста.
Тісто для булочок готують вручну або за допомогою хлібопічки, яка бере на себе практично всю брудну роботу. Щоб випічка вийшла дійсно пишною і м’якою, тісто вимішують досить довго і найчастіше додають до нього сухі або свіжі дріжджі. Піднятися випічці також допомагає просеянная борошно, соду, розпушувач і добре збиті яйця.
До складу тіста для булочок входить борошно вищого сорту, яйця, сіль, цукор, молочні продукти або вода. Для аромату до них часто додають ваніль або корицю. Начинки можуть бути найрізноманітніші: фрукти, варення, сухофрукти, мак, горіхи тощо Багато ж воліють булочки і зовсім без будь-яких наповнювачів.
Прикрасити готову випічку можна маком, кунжутом, цукровою пудрою, товченими горіхами або мигдальними пелюстками. Булочки не рекомендують вживати гарячими, особливо якщо вони зроблені із здобного тіста. Краще дочекатися, поки випічка трохи охолоне, та подати її разом з чаєм.