М’ясний гороховий суп зі свининою
Наваристий і смачний гороховий суп порадує своїм смаком і зігріє в холодну пору. Горох бажано замочити заздалегідь: так блюдо швидше приготується. Готовий суп посипте свіжою зеленню і подавайте з грінками з білого хліба.
Інгредієнти:
- Свинячі реберця — 500 г;
- Вода — 2 л;
- Горох — 1 ст.;
- Картопля — 3 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Олія для смаження;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Горох промиваємо, замочуємо на пару годин. Рідину зливаємо.
- Свинячі реберця промиваємо, ріжемо, кладемо в каструлю, заливаємо водою. Варимо бульйон до готовності м’яса, після закипання знімаємо піну.
- Готове м’ясо виймаємо з каструлі, бульйон проціджуємо. Каструлю промиваємо і переливаємо в неї бульйон.
- Бульйон доводимо до кипіння, додаємо горох, варимо 30 хвилин.
- Очищаємо овочі, моркву натираємо, цибулю нарізаємо кубиками. Інгредієнти обсмажуємо в олії (10 хвилин).
- Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками, додаємо в бульйон. Суп солимо, перчимо.
- Моркву і цибулю також викладаємо в каструлю з супом.
- З реберець відбираємо м’ясо, перекладаємо в суп. Блюдо доводимо до кипіння і вимикаємо плиту. Даємо супу настоятися 15 хвилин, розливаємо в тарілки, посипаємо рубаною зеленню. До страви пропонуємо грінки з білого хліба.