Суп зі свинини

М’ясний гороховий суп зі свининою

Наваристий і смачний гороховий суп порадує своїм смаком і зігріє в холодну пору. Горох бажано замочити заздалегідь: так блюдо швидше приготується. Готовий суп посипте свіжою зеленню і подавайте з грінками з білого хліба.
Інгредієнти:

  • Свинячі реберця — 500 г;
  • Вода — 2 л;
  • Горох — 1 ст.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Олія для смаження;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Горох промиваємо, замочуємо на пару годин. Рідину зливаємо.
  • Свинячі реберця промиваємо, ріжемо, кладемо в каструлю, заливаємо водою. Варимо бульйон до готовності м’яса, після закипання знімаємо піну.
  • Готове м’ясо виймаємо з каструлі, бульйон проціджуємо. Каструлю промиваємо і переливаємо в неї бульйон.
  • Бульйон доводимо до кипіння, додаємо горох, варимо 30 хвилин.
  • Очищаємо овочі, моркву натираємо, цибулю нарізаємо кубиками. Інгредієнти обсмажуємо в олії (10 хвилин).
  • Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками, додаємо в бульйон. Суп солимо, перчимо.
  • Моркву і цибулю також викладаємо в каструлю з супом.
  • З реберець відбираємо м’ясо, перекладаємо в суп. Блюдо доводимо до кипіння і вимикаємо плиту. Даємо супу настоятися 15 хвилин, розливаємо в тарілки, посипаємо рубаною зеленню. До страви пропонуємо грінки з білого хліба.