Суп харчо з рисом і свининою
Харчо — грузинське блюдо з пікантним оригінальним смаком і пряним ароматом. Цей ситний густий суп готується на основі м’яса, рису, овочів і спецій. В оригінальний харчо зазвичай додають волоські горіхи, гострі приправи, ткемалі, аджику і готують з додаванням саме яловичини. Ми дещо видозмінимо блюдо і зробимо його зі свининою. Готовий харчо подавайте гарячим з великою кількістю зелені.
Інгредієнти:
- Свіжа свинина — 500 г;
- Картопля — 5 шт.;
- Цибуля — 3 шт.;
- Морква — 2 шт.;
- Часник — 3 зубчики;
- Томатна паста — 50 р;
- Рис — 120 г;
- Лавровий лист — 4 шт.;
- Масло рослинне — 3 ст. л.;
- Масло вершкове — 2 ст. л.;
- Сіль, перець;
- Свіжа зелень.
Спосіб приготування:
- М’ясо промиваємо, заливаємо водою, ставимо варити бульйон. Після закипання видаляємо з’явилася піну. Додаємо лавровий лист і одну очищену цибулину. Варимо до готовності свинини.
- Готове м’ясо виймаємо з каструлі, нарізаємо на шматочки, бульйон проціджуємо.
- Рис промиваємо, замочуємо у воді на півгодини.
- Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на тертці або нарізаємо на шматочки, цибулю — на півкільця.
- У сковороду (добре розігріту з вершковим і рослинним маслом викладаємо моркву, смажимо кілька хвилин, додаємо цибулю. Овочі пасеруємо до ніжно-золотавого кольору.
- В зажарку викладаємо томатну пасту і вливаємо 50 мл води, масу перемішуємо, додаємо сіль, перець. Інгредієнти тушкуємо 10 хвилин.
- У каструлю з бульйоном, перекладаємо нарізане м’ясо, картопля варимо до напівготовності.
- Всипаємо рис, суп закриваємо кришкою.
- Часник очистити, дрібно нарізаємо, швидко обсмажуємо на вершковому маслі.
- Коли рис і картопля будуть повністю готові, перекладаємо в каструлю томатну засмажку. Перемішуємо, додаємо за смаком сіль, перець.
- При подачі блюдо, посипаємо зеленню і додаємо в кожну тарілку трохи часниковою засмажки. Суп добре подавати з грінками і сметаною.