Суп з сушених грибів

Перловий грибний суп з сушених грибів

Дуже простий грибний суп для всієї родини. Можна використовувати як пісне блюдо, або ж додати сметану після приготування. Замість перловки також підійде рис. При бажанні, разом з цибулею можна обсмажити і одну моркву.
Інгредієнти:

  • 100 г сушених грибів;
  • ½ Склянки перлової крупи;
  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 2 лаврових листа;
  • Запашний перець;
  • Сіль, чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Промити крупу і гриби, висипати в різні миски і залити окропом на 2 години.
  • Гриби промити, при необхідності нарізати на шматочки середньої величини (можна використовувати і цілком).
  • Залити в каструлю 3 л води, додати гриби і варити до кипіння.
  • Зняти утворилася пінку, кинути в каструлю лаврові листочки і 4 горошини запашного перцю.
  • Перловку ще раз промити, воду злити.
  • Проварити гриби ще 15 хвилин, потім засипати крупу.
  • Подрібнити цибулю, обсмажити на рослинному маслі до напівготовності і висипати в суп.
  • Картоплю нарізати невеликими кубиками, засипати в загальну каструлю.
  • Продовжувати приготування на середньому вогні 15 хвилин.
  • Посолити і поперчити суп, перемішати.
  • Варити, поки картопля не стане м’яким (ще приблизно 10-15 хвилин).