Перловий грибний суп з сушених грибів
Дуже простий грибний суп для всієї родини. Можна використовувати як пісне блюдо, або ж додати сметану після приготування. Замість перловки також підійде рис. При бажанні, разом з цибулею можна обсмажити і одну моркву.
Інгредієнти:
- 100 г сушених грибів;
- ½ Склянки перлової крупи;
- 5 картоплин;
- 1 цибулина;
- 2 лаврових листа;
- Запашний перець;
- Сіль, чорний перець.
Спосіб приготування:
- Промити крупу і гриби, висипати в різні миски і залити окропом на 2 години.
- Гриби промити, при необхідності нарізати на шматочки середньої величини (можна використовувати і цілком).
- Залити в каструлю 3 л води, додати гриби і варити до кипіння.
- Зняти утворилася пінку, кинути в каструлю лаврові листочки і 4 горошини запашного перцю.
- Перловку ще раз промити, воду злити.
- Проварити гриби ще 15 хвилин, потім засипати крупу.
- Подрібнити цибулю, обсмажити на рослинному маслі до напівготовності і висипати в суп.
- Картоплю нарізати невеликими кубиками, засипати в загальну каструлю.
- Продовжувати приготування на середньому вогні 15 хвилин.
- Посолити і поперчити суп, перемішати.
- Варити, поки картопля не стане м’яким (ще приблизно 10-15 хвилин).