Суп з сушених грибів

Смачний суп-пюре з сушених грибів

Грибний суп-крем відрізняється від інших рецептів ніжною консистенцією. Такий ефект досягається завдяки використанню вершків і подрібнення інгредієнтів з допомогою блендера або товкачика. Суп-пюре є повноцінним обідом. До нього можна подати сухарики.
Інгредієнти:

  • 150 г грибів;
  • 2 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • Часник 1;
  • 1 л курячого бульйону;
  • 50 мл вершків;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. сушеного кропу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Замочити гриби в чистій воді на 1 годину, промити й нарізати великими шматочками.
  • Бульйон довести до кипіння.
  • Очистити картоплю, нарізати кубиками і засипати в бульйон.
  • Варити картоплю 20 хвилин.
  • Цибулю подрібнити і викласти на сковороду з рослинним маслом.
  • Додати до цибулі гриби і обсмажувати протягом 7 хвилин.
  • Картопля вийняти з каструлі і викласти в блендер, додати гриби і цибулю подрібнити до стану пюре.
  • Масу з блендера відправити назад в курячий бульйон.
  • Часник подрібнити і засипати до решти інгредієнтів.
  • Посолити і поперчити суп, перешкодити.
  • Влити в каструлю вершки і вбити яйце, постійно помішуючи.
  • Ще раз довести суп до кипіння і зняти з плити, прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати суп з сушених білих грибів. Приємного апетиту!
Суп з сушених грибів – це ситне перше блюдо, яке цінується не тільки за смакові якості, але через велику кількість поживних речовин і незвичайний лісовий аромат. Зварити таке частування для своїх близьких зовсім не складно, тим більше, для цього не потрібно якихось особливих інгредієнтів. Для тих, хто вперше стикається з таким супом, будуть корисні поради професіоналів:

  • Перед тим, як приготувати сушені гриби, їх потрібно на деякий час помістити в окріп. Це дозволить позбутися від шкідливих речовин і прискорити приготування страви;
  • Для супу-пюре з сушених грибів обов’язково брати тільки жирні вершки;
  • Варити грибний суп краще всього на малому або середньому вогні, часто помішуючи;
  • Якщо в кінці приготування додати в суп невеликий плавлений сирок, подрібнений на тертці, суп стане більш ніжним і ароматним;
  • Щоб гриби в супі максимально віддали свій унікальний аромат і терпкий смак, потрібно вибирати не занадто молоді грибочки, але і не перезрілі;
  • Зберігати сушені гриби найкраще в картонній коробці, або в паперовому пакетику. У приміщенні не повинна бути підвищена вологість.