Смачний суп-пюре з сушених грибів
Грибний суп-крем відрізняється від інших рецептів ніжною консистенцією. Такий ефект досягається завдяки використанню вершків і подрібнення інгредієнтів з допомогою блендера або товкачика. Суп-пюре є повноцінним обідом. До нього можна подати сухарики.
Інгредієнти:
- 150 г грибів;
- 2 картоплини;
- 1 цибулина;
- Часник 1;
- 1 л курячого бульйону;
- 50 мл вершків;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. сушеного кропу;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Замочити гриби в чистій воді на 1 годину, промити й нарізати великими шматочками.
- Бульйон довести до кипіння.
- Очистити картоплю, нарізати кубиками і засипати в бульйон.
- Варити картоплю 20 хвилин.
- Цибулю подрібнити і викласти на сковороду з рослинним маслом.
- Додати до цибулі гриби і обсмажувати протягом 7 хвилин.
- Картопля вийняти з каструлі і викласти в блендер, додати гриби і цибулю подрібнити до стану пюре.
- Масу з блендера відправити назад в курячий бульйон.
- Часник подрібнити і засипати до решти інгредієнтів.
- Посолити і поперчити суп, перешкодити.
- Влити в каструлю вершки і вбити яйце, постійно помішуючи.
- Ще раз довести суп до кипіння і зняти з плити, прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Тепер ви знаєте, як готувати суп з сушених білих грибів. Приємного апетиту!
Суп з сушених грибів – це ситне перше блюдо, яке цінується не тільки за смакові якості, але через велику кількість поживних речовин і незвичайний лісовий аромат. Зварити таке частування для своїх близьких зовсім не складно, тим більше, для цього не потрібно якихось особливих інгредієнтів. Для тих, хто вперше стикається з таким супом, будуть корисні поради професіоналів:
- Перед тим, як приготувати сушені гриби, їх потрібно на деякий час помістити в окріп. Це дозволить позбутися від шкідливих речовин і прискорити приготування страви;
- Для супу-пюре з сушених грибів обов’язково брати тільки жирні вершки;
- Варити грибний суп краще всього на малому або середньому вогні, часто помішуючи;
- Якщо в кінці приготування додати в суп невеликий плавлений сирок, подрібнений на тертці, суп стане більш ніжним і ароматним;
- Щоб гриби в супі максимально віддали свій унікальний аромат і терпкий смак, потрібно вибирати не занадто молоді грибочки, але і не перезрілі;
- Зберігати сушені гриби найкраще в картонній коробці, або в паперовому пакетику. У приміщенні не повинна бути підвищена вологість.