Суп з сушених грибів

Курячий суп з сушених білих грибів

Ароматний і ситний суп, який ідеально підходить для холодної пори року. Для рецепту підійдуть, як стегенця, так і інші частини курки. Кількість вермішелі слід визначати на свій смак, також відштовхуючись від її виду.
Інгредієнти:

  • 100 г сушених білих грибів;
  • 2 курячих стегенця;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Вермішель;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Гриби запарити окропом і залишити на півтора-два години.
  • Злити воду, промити гриби і ще раз залити їх окропом на півгодини.
  • Цибулину розрізати навпіл.
  • Одну з половинок цибулі дрібно нашаткувати.
  • Моркву очистити і нарізати тонкими кільцями.
  • У каструлю викласти стегенця, моркву і цілу половинку цибулі, зварити бульйон.
  • Коли бульйон буде готовий, овочі вийняти і викинути.
  • Стегенця дістати з каструлі, відокремити м’ясо і нарізати його невеликими шматочками.
  • М’ясо засипати назад в каструлю.
  • Подрібнену цибулю викласти на розігріту сковороду з рослинним маслом.
  • Нарізати білі гриби смужками і відправити до цибулі.
  • Обсмажити гриби і цибулю до золотистого кольору.
  • Вміст сковорідки перекласти в каструлю з бульйоном, закип’ятити.
  • Засипати невелику кількість вермішелі, перець і сіль.
  • Перешкодити суп і варити 15 хвилин під закритою кришкою.