Курячий суп з сушених білих грибів
Ароматний і ситний суп, який ідеально підходить для холодної пори року. Для рецепту підійдуть, як стегенця, так і інші частини курки. Кількість вермішелі слід визначати на свій смак, також відштовхуючись від її виду.
Інгредієнти:
- 100 г сушених білих грибів;
- 2 курячих стегенця;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Вермішель;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Гриби запарити окропом і залишити на півтора-два години.
- Злити воду, промити гриби і ще раз залити їх окропом на півгодини.
- Цибулину розрізати навпіл.
- Одну з половинок цибулі дрібно нашаткувати.
- Моркву очистити і нарізати тонкими кільцями.
- У каструлю викласти стегенця, моркву і цілу половинку цибулі, зварити бульйон.
- Коли бульйон буде готовий, овочі вийняти і викинути.
- Стегенця дістати з каструлі, відокремити м’ясо і нарізати його невеликими шматочками.
- М’ясо засипати назад в каструлю.
- Подрібнену цибулю викласти на розігріту сковороду з рослинним маслом.
- Нарізати білі гриби смужками і відправити до цибулі.
- Обсмажити гриби і цибулю до золотистого кольору.
- Вміст сковорідки перекласти в каструлю з бульйоном, закип’ятити.
- Засипати невелику кількість вермішелі, перець і сіль.
- Перешкодити суп і варити 15 хвилин під закритою кришкою.