Сирний суп з печерицями та куркою
Такий суп дуже швидко насичує і відмінно зігріває в холодну погоду. Плавлений сирок можна вибрати іншу, на свій розсуд, але краще, щоб він був солоним і без зайвих добавок. Помідор додавати не обов’язково, але він надає страві більш насичений колір і аромат.
Інгредієнти:
- 300 г печериць;
- 200 г курячого філе;
- 300 г картоплі;
- 1 морква;
- 1 помідор;
- 1 цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- 200 г плавленого сиру «Дружба»;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Філе промити, викласти в каструлю і залити 1,5 літрами холодної води.
- Довести до кипіння, посолити і поперчити, варити 20 хвилин.
- Філе дістати з бульйону, остудити і дрібно нарізати.
- Цибулю подрібнити, обсмажити на вершковому маслі 7 хвилин.
- Натерти на тертці моркву і додати до цибулі, смажити 5 хвилин.
- Печериці нарізати пластинками, обсмажувати разом з овочами до випаровування рідини.
- Каструльку з бульйоном знову поставити на вогонь.
- Нарізати кубиками картоплю і відправити в каструлю, варити 20 хвилин.
- Помідор добре промити і викласти в бульйон.
- Коли картопля стане м’яким, вийняти помідор, очистити від шкірки.
- Розім’яти помідор виделкою до стану кашки, повернути в каструлю.
- Висипати в бульйон піджарку з печериць і овочів, перешкодити.
- Готувати 5 хвилин на середньому вогні, потім додати філе.
- Сирки натерти на тертці і висипати в бульйон.
- Помішувати суп, поки сир повністю не розчиниться.
- Видавити в каструлю зубчик часнику і прикрасити суп дрібно нарізаною зеленню.
Тепер ви знаєте, як готувати суп з печериць. Приємного апетиту!
Суп з печерицями – це не звичайне перше блюдо, а справжній делікатес. Яскравий грибний аромат ідеально поєднується з овочами і вершковими інгредієнтами, тому він виходить дуже насиченим, ніжним і оригінальним. Як приготувати суп з печерицями, щоб він проявив свої найкращі якості, підкажуть досвідчені кухарі:
- Щоб гриби були більш ніжними, краще обсмажувати їх на вершковому маслі;
- Смажити гриби необхідно до тих пір, поки не випарується вся рідина.
- Грінки для супу з печерицями найкраще робити з білого хліба, підсушивши його в духовці або на сковороді.
- Щоб довести суп до консистенції крему, його потрібно збивати міксером на кожному етапі приготування.
- Занадто жирне м’ясо для супу брати не рекомендується, оскільки воно лише невиправдано збільшить калорійність страви.