Суп з печериць

Сирний суп з печерицями та куркою

Такий суп дуже швидко насичує і відмінно зігріває в холодну погоду. Плавлений сирок можна вибрати іншу, на свій розсуд, але краще, щоб він був солоним і без зайвих добавок. Помідор додавати не обов’язково, але він надає страві більш насичений колір і аромат.
Інгредієнти:

  • 300 г печериць;
  • 200 г курячого філе;
  • 300 г картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 200 г плавленого сиру «Дружба»;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Філе промити, викласти в каструлю і залити 1,5 літрами холодної води.
  • Довести до кипіння, посолити і поперчити, варити 20 хвилин.
  • Філе дістати з бульйону, остудити і дрібно нарізати.
  • Цибулю подрібнити, обсмажити на вершковому маслі 7 хвилин.
  • Натерти на тертці моркву і додати до цибулі, смажити 5 хвилин.
  • Печериці нарізати пластинками, обсмажувати разом з овочами до випаровування рідини.
  • Каструльку з бульйоном знову поставити на вогонь.
  • Нарізати кубиками картоплю і відправити в каструлю, варити 20 хвилин.
  • Помідор добре промити і викласти в бульйон.
  • Коли картопля стане м’яким, вийняти помідор, очистити від шкірки.
  • Розім’яти помідор виделкою до стану кашки, повернути в каструлю.
  • Висипати в бульйон піджарку з печериць і овочів, перешкодити.
  • Готувати 5 хвилин на середньому вогні, потім додати філе.
  • Сирки натерти на тертці і висипати в бульйон.
  • Помішувати суп, поки сир повністю не розчиниться.
  • Видавити в каструлю зубчик часнику і прикрасити суп дрібно нарізаною зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати суп з печериць. Приємного апетиту!
Суп з печерицями – це не звичайне перше блюдо, а справжній делікатес. Яскравий грибний аромат ідеально поєднується з овочами і вершковими інгредієнтами, тому він виходить дуже насиченим, ніжним і оригінальним. Як приготувати суп з печерицями, щоб він проявив свої найкращі якості, підкажуть досвідчені кухарі:

  • Щоб гриби були більш ніжними, краще обсмажувати їх на вершковому маслі;
  • Смажити гриби необхідно до тих пір, поки не випарується вся рідина.
  • Грінки для супу з печерицями найкраще робити з білого хліба, підсушивши його в духовці або на сковороді.
  • Щоб довести суп до консистенції крему, його потрібно збивати міксером на кожному етапі приготування.
  • Занадто жирне м’ясо для супу брати не рекомендується, оскільки воно лише невиправдано збільшить калорійність страви.