Суп-крем з печериць з вершками
У цьому рецепті зібрані всі хитрощі приготування смачного грибного супу. Сир обов’язково повинен бути твердим і ароматним, щоб він надав страві ще одну пікантну нотку. Щоб печериці легко піддавалися пюрированию, можна їх попередньо пропустити через дрібну решітку м’ясорубки (ще до обжарювання).
Інгредієнти:
- 250 г печериць;
- 70 г твердого сиру;
- 150 мл вершків;
- 50 г борошна;
- 600 мл води;
- 50 г вершкового масла;
- 1 цибулина;
- 200 г молока;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Печериці та цибулю дрібно нарізати, обсмажувати на вершковому маслі 15 хвилин.
- Посолити і поперчити за смаком, додати борошно.
- Постійно помішуючи, смажити гриби ще 5 хвилин.
- Натерти сир на тертці і додати до грибів, дати розплавитися.
- Залити отриману піджарку 600 мл окропу.
- Перемішати за допомогою міксера або віночка до однорідності.
- Залити в суп, молоко, вершки підігріти і також влити в каструлю.
- Варити 10 хвилин, ще раз збити.