Суп з печериць

Суп-крем з печериць з вершками

У цьому рецепті зібрані всі хитрощі приготування смачного грибного супу. Сир обов’язково повинен бути твердим і ароматним, щоб він надав страві ще одну пікантну нотку. Щоб печериці легко піддавалися пюрированию, можна їх попередньо пропустити через дрібну решітку м’ясорубки (ще до обжарювання).
Інгредієнти:

  • 250 г печериць;
  • 70 г твердого сиру;
  • 150 мл вершків;
  • 50 г борошна;
  • 600 мл води;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 200 г молока;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Печериці та цибулю дрібно нарізати, обсмажувати на вершковому маслі 15 хвилин.
  • Посолити і поперчити за смаком, додати борошно.
  • Постійно помішуючи, смажити гриби ще 5 хвилин.
  • Натерти сир на тертці і додати до грибів, дати розплавитися.
  • Залити отриману піджарку 600 мл окропу.
  • Перемішати за допомогою міксера або віночка до однорідності.
  • Залити в суп, молоко, вершки підігріти і також влити в каструлю.
  • Варити 10 хвилин, ще раз збити.