Соковита свинина шматком у фользі в духовці
Багато воліють запікати свинину цілим шматком, щоб потім можна було тонко нарізати м’ясо і подати його до столу з різними соусами і гарнірами. В цьому випадку важливіше за все правильно підібрати для свинини приправи або ж зробити соковитий маринад. По цьому рецепту м’ясо вийде дуже м’яким і апетитним, адже за його аромат відповідають не тільки спеції, але і чорнослив.
Інгредієнти:
- 2 кг свинини;
- 400 г чорносливу;
- 10 зубчиків часнику;
- 1 ч. л. майорану;
- ½ Ч. л. гострої паприки;
- ½ Ч. л. естрагону;
- 1 ч. л. кмину;
- 1 ч. л. чебрецю;
- Сіль, чорний перець.
Спосіб приготування:
- Змішати всі спеції, свинину ретельно промити і почистити від плівок.
- Натерти спеціями м’ясо і щільно оберніть його харчовою плівкою.
- Залишити свинину на 6 годин в холодильнику, потім дістати м’ясо з плівки і натерти його сіллю.
- Підготувати фольгу, складену в два шари, і викласти на нього половину чорносливу.
- Поверх чорносливу помістити шматок свинини, зробити в м’ясі невеликі надрізи і нашпигувати його часником.
- Зверху викласти решту чорнослив і посипати все свіжомеленим перцем.
- Герметично загорнути м’ясо з чорносливом у фольгу і перекласти все на деко.
- Запікати в заздалегідь нагрітій до 210 градусів духовці 45 хвилин.
- Розгорнути фольгу і полити свинину соком, який накопичився на дні дека.
- Знову загорнути фольгу, знизити температуру до 180 градусів і готувати свинину ще 40 хвилин.
- Розгорнути фольгу і пекти м’ясо 10 хвилин при 210 градусах до рум’яної скоринки.
Тепер ви знаєте, як готувати свинину в фользі в духовці. Приємного апетиту!
Свинина в фользі в духовці – це одне з найкращих страв для свята, а домашній вечерю з ним перетвориться у вишукану трапезу. При цьому з таким м’ясом зовсім не складно зробити справді соковите і смачне частування. Кілька порад, як приготувати свинину в фользі в духовці, допоможуть трохи розширити свої кулінарні знання і отримати ідеальний результат:
- Визначити готовність свинини у фользі дуже просто – потрібно відвернути невеликий шматочок алюмінієвого шару і проткнути м’ясо ножем. Із сирої свинини виділиться сукровиця – рожева рідина, а з готовою – прозорий безбарвний сік;
- Якщо ви запікаєте свинину з картоплею і використовуєте невеликі шматочки м’яса, то картоплю краще заздалегідь відварити до напівготовності, щоб вона не залишилася сирої;
- Фольгу для запікання свинини краще скласти в декілька шарів і обов’язково простежити, щоб з неї вийшов герметичний «кишеньку»;
- Щоб шматочки свинини підрум’янилися, рекомендується розгорнути фольгу за 10-15 хвилин до готовності м’яса.