Свинина в фользі в духовці

Соковита свинина шматком у фользі в духовці

Багато воліють запікати свинину цілим шматком, щоб потім можна було тонко нарізати м’ясо і подати його до столу з різними соусами і гарнірами. В цьому випадку важливіше за все правильно підібрати для свинини приправи або ж зробити соковитий маринад. По цьому рецепту м’ясо вийде дуже м’яким і апетитним, адже за його аромат відповідають не тільки спеції, але і чорнослив.
Інгредієнти:

  • 2 кг свинини;
  • 400 г чорносливу;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 1 ч. л. майорану;
  • ½ Ч. л. гострої паприки;
  • ½ Ч. л. естрагону;
  • 1 ч. л. кмину;
  • 1 ч. л. чебрецю;
  • Сіль, чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Змішати всі спеції, свинину ретельно промити і почистити від плівок.
  • Натерти спеціями м’ясо і щільно оберніть його харчовою плівкою.
  • Залишити свинину на 6 годин в холодильнику, потім дістати м’ясо з плівки і натерти його сіллю.
  • Підготувати фольгу, складену в два шари, і викласти на нього половину чорносливу.
  • Поверх чорносливу помістити шматок свинини, зробити в м’ясі невеликі надрізи і нашпигувати його часником.
  • Зверху викласти решту чорнослив і посипати все свіжомеленим перцем.
  • Герметично загорнути м’ясо з чорносливом у фольгу і перекласти все на деко.
  • Запікати в заздалегідь нагрітій до 210 градусів духовці 45 хвилин.
  • Розгорнути фольгу і полити свинину соком, який накопичився на дні дека.
  • Знову загорнути фольгу, знизити температуру до 180 градусів і готувати свинину ще 40 хвилин.
  • Розгорнути фольгу і пекти м’ясо 10 хвилин при 210 градусах до рум’яної скоринки.

Тепер ви знаєте, як готувати свинину в фользі в духовці. Приємного апетиту!
Свинина в фользі в духовці – це одне з найкращих страв для свята, а домашній вечерю з ним перетвориться у вишукану трапезу. При цьому з таким м’ясом зовсім не складно зробити справді соковите і смачне частування. Кілька порад, як приготувати свинину в фользі в духовці, допоможуть трохи розширити свої кулінарні знання і отримати ідеальний результат:

  • Визначити готовність свинини у фользі дуже просто – потрібно відвернути невеликий шматочок алюмінієвого шару і проткнути м’ясо ножем. Із сирої свинини виділиться сукровиця – рожева рідина, а з готовою – прозорий безбарвний сік;
  • Якщо ви запікаєте свинину з картоплею і використовуєте невеликі шматочки м’яса, то картоплю краще заздалегідь відварити до напівготовності, щоб вона не залишилася сирої;
  • Фольгу для запікання свинини краще скласти в декілька шарів і обов’язково простежити, щоб з неї вийшов герметичний «кишеньку»;
  • Щоб шматочки свинини підрум’янилися, рекомендується розгорнути фольгу за 10-15 хвилин до готовності м’яса.