Свинина в фользі в духовці

Свинина з картоплею по-французьки в фользі в духовці

Зазвичай відбивні зі свинини по-французьки запікають прямо на деку, але з використанням фольги це блюдо буде ще більш соковитим! Замість сметани при бажанні можна скористатися майонезом, а сир пармезан замінити будь-яким іншим твердим сиром. Перед тим як відбивати м’ясо, краще накрийте його целофановим пакетиком або харчовою плівкою, щоб бризки не забруднили кухонні поверхні.
Інгредієнти:

  • 400 р свинини;
  • 2 цибулини;
  • 6 картоплин;
  • 150 р сметани;
  • 1 морква;
  • 70 г сиру пармезан;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. гірчиці;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Свинину розрізати на рівні порційні шматочки вагою приблизно по 100 р.
  • Кожен стейк гарненько відбити з двох сторін.
  • Пропустити часник через прес, натерти часником, сіллю і перцем кожну свинячу відбивну.
  • Картоплю нарізати тонкими пластинами і викласти в каструльку з водою.
  • Додати трохи солі, закип’ятити і варити картоплю ще 5 хвилин.
  • На крупній тертці натерти моркву і нарізати цибулю півкільцями.
  • Обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі до легкого золотистого відтінку.
  • Змішати в глибокій мисочці сметану, гірчицю і невелику кількість солі.
  • Сир натерти на тертці, на столі розкласти 4 шматочки фольги 30*30 див.
  • Кожен шматочок фольги змастити олією, викласти зверху частину картоплі.
  • На картоплю викласти відбивні, змастити їх сумішшю гірчиці і сметани.
  • Наступним шаром додати обсмажені овочі, посипати все пармезаном.
  • Запікати свинину з картоплею по-французьки в фользі при температурі 220 градусів 40 хвилин.