Свинина з картоплею по-французьки в фользі в духовці
Зазвичай відбивні зі свинини по-французьки запікають прямо на деку, але з використанням фольги це блюдо буде ще більш соковитим! Замість сметани при бажанні можна скористатися майонезом, а сир пармезан замінити будь-яким іншим твердим сиром. Перед тим як відбивати м’ясо, краще накрийте його целофановим пакетиком або харчовою плівкою, щоб бризки не забруднили кухонні поверхні.
Інгредієнти:
- 400 р свинини;
- 2 цибулини;
- 6 картоплин;
- 150 р сметани;
- 1 морква;
- 70 г сиру пармезан;
- 2 ч. л. цукру;
- 2 ст. л. гірчиці;
- 1 зубчик часнику;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Свинину розрізати на рівні порційні шматочки вагою приблизно по 100 р.
- Кожен стейк гарненько відбити з двох сторін.
- Пропустити часник через прес, натерти часником, сіллю і перцем кожну свинячу відбивну.
- Картоплю нарізати тонкими пластинами і викласти в каструльку з водою.
- Додати трохи солі, закип’ятити і варити картоплю ще 5 хвилин.
- На крупній тертці натерти моркву і нарізати цибулю півкільцями.
- Обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі до легкого золотистого відтінку.
- Змішати в глибокій мисочці сметану, гірчицю і невелику кількість солі.
- Сир натерти на тертці, на столі розкласти 4 шматочки фольги 30*30 див.
- Кожен шматочок фольги змастити олією, викласти зверху частину картоплі.
- На картоплю викласти відбивні, змастити їх сумішшю гірчиці і сметани.
- Наступним шаром додати обсмажені овочі, посипати все пармезаном.
- Запікати свинину з картоплею по-французьки в фользі при температурі 220 градусів 40 хвилин.