Запікання свинини на кісточці у фользі в духовці
Готувати свинину на кісточці у фользі не так вже просто, але вас обов’язково порадує отриманий результат. Овочі і м’ясо обміняються своїми смаками, при цьому цибулю з морквою ще і просочаться жирком. При бажанні можна додати разом з овочами ще й картоплю, щоб відразу ж отримати повноцінне блюдо з гарніром. Замість томатної пасти можна взяти будь-кетчуп. Наприклад, цікаві нотки додасть соус чилі або кетчуп з додаванням часнику.
Інгредієнти:
- 4 свинячих стейка на кісточках;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Ретельно промити стейки і промокнути їх паперовими рушниками.
- Натерти кожен шматок свинини на кісточці сіллю і чорним меленим перцем.
- Залишити м’ясо просочитися спеціями на 15 хвилин на плоскій тарілці.
- Нарізати цибулю Тонкими кільцями, а морква – невеликими кубиками.
- Змішати овочі з томатною пастою, трохи їх посолити і поперчити.
- На стіл викласти складений в 3 рази квадратний шматочок фольги зі стороною приблизно 30 див.
- Змастити фольгу однією ложкою рослинного масла і викласти на нього рівним шаром чверть підготовлених овочів.
- Покласти Поверх овочів стейк на кісточці і все загорнути у фольгу, щільно загорнувши краю.
- Так само обернути фольгою залишилися інгредієнти і викласти їх на деко.
- Готувати свинину на кісточці у фользі 40 хвилин при температурі 220 градусів.
- Перекласти стейки у фользі на тарілочки і дати їм трохи охолонути.
- Розгорнути верхній шар фольги і подавати страву до столу.