Свинина в фользі в духовці

Запікання свинини на кісточці у фользі в духовці

Готувати свинину на кісточці у фользі не так вже просто, але вас обов’язково порадує отриманий результат. Овочі і м’ясо обміняються своїми смаками, при цьому цибулю з морквою ще і просочаться жирком. При бажанні можна додати разом з овочами ще й картоплю, щоб відразу ж отримати повноцінне блюдо з гарніром. Замість томатної пасти можна взяти будь-кетчуп. Наприклад, цікаві нотки додасть соус чилі або кетчуп з додаванням часнику.
Інгредієнти:

  • 4 свинячих стейка на кісточках;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промити стейки і промокнути їх паперовими рушниками.
  • Натерти кожен шматок свинини на кісточці сіллю і чорним меленим перцем.
  • Залишити м’ясо просочитися спеціями на 15 хвилин на плоскій тарілці.
  • Нарізати цибулю Тонкими кільцями, а морква – невеликими кубиками.
  • Змішати овочі з томатною пастою, трохи їх посолити і поперчити.
  • На стіл викласти складений в 3 рази квадратний шматочок фольги зі стороною приблизно 30 див.
  • Змастити фольгу однією ложкою рослинного масла і викласти на нього рівним шаром чверть підготовлених овочів.
  • Покласти Поверх овочів стейк на кісточці і все загорнути у фольгу, щільно загорнувши краю.
  • Так само обернути фольгою залишилися інгредієнти і викласти їх на деко.
  • Готувати свинину на кісточці у фользі 40 хвилин при температурі 220 градусів.
  • Перекласти стейки у фользі на тарілочки і дати їм трохи охолонути.
  • Розгорнути верхній шар фольги і подавати страву до столу.